Много и различни фактори оформят личността на човека, и един

...
Много и различни фактори оформят личността на човека, и един
Коментари Харесай

Виктория Бешлийска: Васил - чрез този филм обобщавам 2023 година 

Много и разнообразни фактори оформят личността на индивида, и един от тях са традициите, разнообразни за всеки регион и за всяко семейство, само че стъпвайки върху тях, човек построява своята еднаквост, построява както личната си ценностна система, по този начин и тази на обществото. Това сподели в предаването " Сториборд " на Радио " Фокус " с водещ Благой Иванов писателят Виктория Бешлийска. " Коледата и традициите на Коледа са значими за хората, тъй като традициите са нещо, което се наследява. И с тях наследяваме нещата от нашето детство. Човек през традициите има опцията да си напомни тези съкровени моменти от нашето детство, с които ни свързват най-чистите и съкровените неща. “

Виктория Бешлийска показа още, че Коледа е времето, когато има повече свободно време за гледане на филми и си има лична традиция " с най-малко кг мандарини пред себе си, цялостна тишина у дома и това, което дават по малкия екран или това, което си пусна “. Писателят уточни, че обичаният й коледен филм е " Ваканцията “ – една доста приятна сантиментална комедия, която поради красивите артисти и поради красивите две сюжетни линии, които се преплитат, в никакъв случай не й омръзва да гледа. " Темата " Коледа “ може да е доста по-широка. Друго ексцентрично предложение за коледен филм е един извънредно обичан мой филм за всички времена – " Широко затворени очи “. Цялата тази образна хармония, всичко, което има в него, мистиката, всички преплетени тематики, актьорската игра – това е нещо обичано мое. Това е филм, който по доста разобличаващ метод приказва за деликатни тематики, като рецесиите на фамилните връзки, за това по кое време губим визията къде сме, кое е сън и кое е действителност. В този филм, бидейки гледан още веднъж и още веднъж, можеш постоянно да откриеш нови неща, “ счита тя.

За Виктория Бешлийска обичани филми са тези, които оставят мощен прочувствен отпечатък в съзнанието на хората. " Когато споделям обичан филм, аз имам поради нещо, което може да съм гледала преди повече от 10 години, само че го помня, тъй като по някакъв метод е оказало необикновено влияние върху мен. Например един подобен филм за мен е " 21 грама “ с Шон Пен и Наоми Уотс. Невероятна драма, която също по този начин отваря толкоз доста полета за размисъл. “ Други такива образци за положителни филми със мощни истории и въздействащи образно и на разнообразни равнища са: " Изневяра “ с Ричърд Гиър, " Необратимо “ с Венсан Касел и Моника Белучи. По думите й " Мостовете на Медисън “ е един от въздействащите филми, който стъпва на равна нога с книгата. " Това е един от тези случаи, когато не можеш да кажеш кое е по-добро: книгата или кино лентата, “ изясни писателят.

" Смисълът на трагичното изкуство е в това да бъде катарзис за всеки един човек и да оцени посредством него живота си. Това е метод в действителност да измериш и през личната си призма всичко това, което носиш от вътрешната страна. Ето да вземем за пример " Необратимо “ е филм, който безусловно те изправя пред едни от най-големите човешки страхове: с физическо принуждение, със загуба наизуст, с клинична гибел. Това са доста тежки неща, и когато ти ги гледаш чрез екрана, на процедура няма по какъв начин да не направиш тази рефлексия във вътрешността. И това ти разрешава да влезеш в личния си лабиринт, “ изясни още писателят.

Виктория Бешлийска описа още, че в последните години наваксва с гледането на остарели български филми, като един от най-впечатляващите за нея е " Писмо до Америка “. " Киното ме въодушевява да виждам на живота по друг метод, да върша паралелите сред обстановките и да поисквам да бъда на избрани места. Това е методът,  по който просто могат да ти се отворят сетивата, сякаш ти се отваря някаква бленда през кино лентата, през която ти може да оценяваш и да виждаш неща. “ 

" Чрез този филм, " Писмо до Америка “, режисьорът Иглика Трифонова в действителност дава още един мотив за търсенето и завръщането към корените и по какъв начин тези корени могат да подобрят нашите положения, било то прочувствено, духовно, физическо, “ добави Благой Иванов. 

" Ако би трябвало да обобщя 2023 година във филми, аз ще кажа, че това е кино лентата " Васил “ с Иван Бърнев. Невероятна игра, история, доста великодушие има в този филм, “ безапелационна е Виктория Бешлийска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР