Много хора знаят израза: Правете това, което обичате, и няма

...
Много хора знаят израза: Правете това, което обичате, и няма
Коментари Харесай

Има шест вида служители. Вие към кой тип принадлежите?

Много хора знаят израза: " Правете това, което обичате, и няма да се постанова да работите и ден в живота си ".

В същото време, в реалност, мнозина се усещат затворени в професионална рамка, която не им подхожда. Вероятно сходни усеща са породени от обстоятелството, че уменията на хората и методите им на стопанска активност не се вземат задоволително поради на работното място. Да забележим, съгласно специалистите, дали това може да бъде поправено.

В американската консултантска компания Bain & Company създали огромно изследване, по време на което експертите на организацията интервюирали повече от 20 хиляди чиновници и сътрудници от други компании. Основната цел била да се схванат аргументите за така наречен огромното уволняване " — развой, който продължава да върви в Съединените щати от началото на 2021 година Нараства броят на хората, които непринудено напущат работата си.
 Снимка 374612
Източник:

Шест те категории чиновници

Въз основа на резултатите от изследванията анализаторите в Bain & Company стигнаха до извода, че " средносаттистически чиновник " не съществува, а в действителност чиновниците могат да бъдат разграничени на шест типа.

Диспечерите показват работата като средство за реализиране на избрани цели. Статутът или автономията не са толкоз значими за тях, те избират стабилността и предвидимостта, а работата в екип е доста скъпа за тях.

Д арители ( донори ) , за които е значимо да имат позитивно влияние върху живота на хората в работата си, тъй че постоянно се озовават в преподаването или медицината. Те могат да работят в екип, само че имат внимателно отношение към света и обичат да пресмятат всичко авансово.

Майсторите търсят работни места, които ги въодушевяват. Най-важното за тях е да подобрят личните си умения. Най-удобното изискване за тяхната работа е оптималната самостоятелност, а те придават малко значение на работата в екип и взаимоотношенията с сътрудниците.

Изследователите ценят свободата и усещанията, тъй че те избират специалности, които са разнородни и прочувствени. Те не мислят, че работата ги дефинира, а избират свои лични цели. Когато ги реализиран, хората от този тип могат да спрат да желаят повече.

Пионери желаят да трансформират света. Те имат съответни проекти за това, което би трябвало да бъдат направено първо и без отлатане и са подготвени да не се спрат пред нищо. Този вид служителии не се опасяват да поемат опасности и те дефинират живота си с работа и революционни триумфи в нея.

Борците желаят да доближат върхове в живота, които за тях се дефинират от професионалния им статус и заплатата. Те обичат да възнамеряват пътя си към триумфа задълбочено и постоянно се конкурират с други чиновници на работното място.
 Снимка 253430
Източник:

Кой към какво го влече?

Диспечерите избират управническа активност, донорите избират грижите и подпомагането, майсторите избират физическия труд, откривателите се притеглят от публичната активност, а пионерите и борците се насочват към работа, обвързвана с науката и знанията.

Важно е да се познава и употребява видът на служащия

Изследователите на Bain & Company са заключили, че заради пандемията доста хора премислят формата на работа и мнозина не желаят да се върнат в видимо скучни офиси. За да създадат работата привлекателна още веднъж, ръководителите би трябвало да вземат поради мотивацията на чиновниците, която е директно обвързвана с типа на тяхната персона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР