Много хора търсят добри източници на растителен протеин и тази

...
Много хора търсят добри източници на растителен протеин и тази
Коментари Харесай

Защо имате нужда сату да бъде вашата суперхрана

Много хора търсят положителни източници на растителен протеин и тази суперхрана има стабилен хранителен профил, а се предлага и в добър ценови клас. Сату, известно още като брашно от грам (вид нахут), е антична съставна част, употребена в индийските предписания и е доста приета и ценена поради мощната си хранителна компактност.

Сату може да е изгубил мястото си с началото на глобализацията, само че в този момент, когато потребителите водят по-здравословен живот, сату се употребява постоянно.

Силен източник на сила и протеини, сату се прави посредством печене на бенгалски грам и начукване на тънък прахуляк. Топлината по време на печене усъвършенства качеството на протеина, като унищожава антихранителните фактори.

Какви са изгодите от сату?

Сату предлага разнородни микро и макронутриенти, което носи невероятни изгоди за здравето. Той е освен с високо наличие на протеини, само че има и висока биологична стойност. „ Биологична стойност “ се отнася до способността да се смила протеинът и да се употребява за протеиновия синтез в нашето тяло. Колкото по-високо е цифрата, толкоз по-добро е качеството на протеина. Когато смесите сату с всяка друга зърнена просвета, тя се оказва източник на пълностоен протеин. Тази примес постоянно се предлага за хора с поднормено тегло и хора с енергиен недостиг.

Сату е потребна храна, тъй като е богата на въглехидрати храна с невисок гликемичен показател и гликемичен товар. Това го прави умен избор в предписания за диабетици. Заедно с това, той е с богато наличие на фибри, което в допълнение оказва помощ за попречване на проблеми с червата. Помага за облекчение на придвижването на червата и запека, а също по този начин е потребен и при загуба на тегло.

Тази суперхрана е подобаваща за безглутенови предписания и е веганска алтернатива, което я прави подобаваща за консумация от всевъзможни хора със всевъзможни хранителни привички. Този артикул с дълъг период на валидност е цялостен с микроелементи като калций, желязо, магнезий, цинк и фосфор, които оказват помощ за възстановяване на здравето на костите и мускулите, както и за създаване на имунитет.

Богатото му наличие на желязо също разрешава сату да се употребява за справяне с проблемите с косата; понижава рухването на косата и обезпечава приток на О2 към корените, като в последна сметка усъвършенства качеството й. Високото му наличие на витамин В-комплекс оказва помощ за енергийните равнища, мозъчната функционалност и клетъчния метаболизъм.

 Шейк със сату

Как да включите сату във вашата диета?

Има безчет способи да включите сату във вашата диета. Той оказва помощ за охлаждането на тялото, както и за електролитния баланс. Може да размени всички цялостни със захар охлаждащи питиета през лятото. Можете да приготвите вашата сату напитка сладка или солена с билки и сол.

Нашата рекомендация би била да смесите сату на прахуляк с прясно нарязан джинджифил, семена от кимион, листа от кориандър, листа от къри и малко сок от лайм. Това е идеална охлаждаща напитка, изключително за лятото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР