Много хора смятат, че растителните масла са здравословни. Химикът и

...
Много хора смятат, че растителните масла са здравословни. Химикът и
Коментари Харесай

Експерт: Три растителни масла, които е най-добре да избягвате

Много хора считат, че растителните масла са здравословни. Химикът и биолог Елена Семиколенных направи рекомендации за избора на растително масло. Тя изясни и къде да търсим по този начин нужните омега-3 мастни киселини, които доста хора чакат да си набират с растителното масло.

При избора на масло за пържене би трябвало да се вземе поради неговата резистентност при нагряване до 200 градуса. " Олиото минава ли този параметър? Отлично ", написа специалистът в своя канал в Telegram, като отбелязва, че е по-добре да не експериментирате и да пържите с кокосово и палмово масло - те имат прекалено много наситени мазнини.

„ Маслото от растения не може да бъде добър източник на омега-3 “, разясни Елена Семиколенных. Омега-3 се съдържа в рибата (сьомга, риба звук, скумрия, сардините), някои ядки и семена (ленено семе, орехи) и някои растителни масла (сурово ленено масло).

В същото време в нашата диета има доста омега-6. И което е значимо, тя се „ съревновава “ в тялото с омега-3. За да има баланс, се предлага да се понижи потреблението на слънчогледово, соево и царевично масло .

Семиколенных поучава да не се употребяват тези масла в огромни количества. Ако пържите, най-добре е да инвестирате в добър тиган с незалепващо покритие и да употребявате допустимо минимум олио.

" Трябва да налеете най-малко масло в тигана, с цел да не изгори храната. В идеалния случай би трябвало да е тъничък маслен филм ", споделя химикът.
 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР