Много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради

...
Много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради
Коментари Харесай

Нямам зелен сертификат. Утре уволнен ли съм?

Много хора ще подават тъжби и ще заведат каузи поради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на наложителен „ зелен документ “, счита юристът по здравно право Христина Николова.

" Според мен е добър и рационален вид във връзка със стягането на ограниченията и зеления документ да се направи една взаимна полемика с Министерство на труда и обществената политика и синдикалните организации, за хората, които не са имунизирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат на следващия ден да отидат на работа, по какъв начин този проблем ще бъде решен? ", разяснява тя пред БНР.

" Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - би трябвало да се намеси общественият министър. Ако хората желаят да отидат на работа, само че не могат - потърсих информация от уеб страницата на МТСП и видях, че няма директива по какъв начин да се реши този въпрос. Трябва да се мисли какво да се предприеме ", съобщи Николова.

Тя уточни също, че новата заповед на министъра на опазването на здравето може би ще докара до по-голям % на искащи да се имунизират, само че в същото време доста хора ще решат да останат отдалечено на работа до зимата, с цел да се избутат още няколко месеца.

" Много хора ще подават и тъжби, тъй като хората ще бъдат ощетени, да вземем за пример, в случай че имаш билет за спектакъл от месеци, не можеш в този момент да отидеш, ти търпиш и имуществени вреди ", сподели още тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР