Много хора се сблъскват с проблема на дневната сънливост. Най-често

...
Много хора се сблъскват с проблема на дневната сънливост. Най-често
Коментари Харесай

Учени установиха какво разсънва повече от кафето

Много хора се сблъскват с казуса на дневната унесеност. Най-често в битката с това положение се употребява кафето. Но американски откриватели от Университета на Северна Аризона настояват, че черният шоколад е доста по-ефикасен за разсънване.

В опита са взели присъединяване 122 доброволци на възраст от 18 до 25 години. Те на инцидентен принцип са получавали или шоколад с високо (не по-малко от 60%) наличие на какао, или плацебо. Специалистите са снемали показания от ЕЕГ (енцефалография) един час преди използването на шоколад, а след един час и от всички доброволци. Освен това било измервано кръвното им налягане и закрепено психическото им положение.

Анализът на данните посочил, че шоколадът оказва помощ на хората да се ободрят по-продуктивно, в сравнение с обичайно употребяваното за тази цел кафе. Според специалистите, при постъпването в организма шоколадът по доста сполучлив метод подтиква интензивността на мозъка, усъвършенства реакциите и способността за централизация.

На базата на резултатите от проучването експертите предлагат на всички, които през деня са сънливи, да си похапват по малко черен шоколад, написа сп. NeuroRegulation.

Инфо: MyClinic.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР