Много хора се сблъскват с проблема – къде и как

...
Много хора се сблъскват с проблема – къде и как
Коментари Харесай

Осребряване на чек от САЩ – каква е процедурата и как може да се случи най-бързо

Много хора се сблъскват с казуса – къде и по какъв начин да осребрят получения чек в щатски долари. В Съединени американски щати заплащането с чек може да е нормална процедура, само че в Европа нещата не стоят по този начин. В доста европейски страни банките отхвърлят да осребряват чекове. Така се изправят пред върпоса по какъв начин да НЕ изгубят парите, получени от Съединени американски щати, и да ги вземат допустимо най-бързо?

В България да вземем за пример пред този въпрос са изправени към 50 000 души, които в някакъв интервал от време са живели и/или работили в Съединени американски щати, само че към този момент са се върнали в Европа. Те получават пенсии и връщане на надвнесени налози под формата на чекове.

Какви са разновидностите за осребряване на американски чекове?

· Изпращане на чека на близки и другари, които живеят в Щатите, с цел да го осребрят – за жалост в този вид хората или получават парите си след време, когато се срещнат с околните си, или пък получават по-малко пари поради такси за превод.

· Осребряване през банка - в България има банки, които осребряват чекове. За задачата обаче би трябвало да имате сметка или да си откриете такава в съответната банка. Разбира се, това е варинт, само че ще коства повече време за намеране на най-хубавите условия и подобаващата банка. Изниква въпросът и за заплащането на още банкови такси.

· Фирма, която се занимава с осребряване на чекове - това е решението, към което прибягват към този момент съвсем всички европейци. Дори някои банки препращат хората непосредствено към тях.

Как и за какво се появява услугата „ осребряване на чек “?

Все повече европейски банки отхвърлят да осребряват чекове, а процедурата е тромава и лишава време. Около стратегиите „ Work and Travel “ обаче доста студенти имат потребност от тази услуга. Когато се приберат вкъщи след цяло лято работа в Съединени американски щати, те получават чекове за възвръща на налози и естествено, желаят да си вземат парите.

Затова и се появяват компании като TT Express, в която работят едни от най-опитните експерти по осребряване на чекове. Те създават платформата USTaxcollect.com, която опростява услугата за младежите до най-много. Студентите се записват в нея и осребряват чековете си бързо и без затруднения.

Интересът към услугата става все по-голям, по тази причина и TT Express стартира да я предлага на всички притежатели на чекове в Европа. Така хората, които получават пенсии, застраховки и суми от надвнесени налози в Съединени американски щати, могат елементарно да получат парите си.

„ Осребряването на чекове нормално е сложен развой за физически лица. За да го улесним, ние си сътрудничим с Payoneer и банките на Съединени американски щати. Това ни разрешава да оказваме помощ на хората да получават парите си бързо и елементарно.” – споделя изпълнителният шеф на.

Как става осребряването на чекове благодарение на TT Express?

Чековете се изпращат по пощальон или с предложено писмо, а също по този начин могат да се занесат и на място в някой от офисите на компанията, където ще оказват помощ за осребряването. В момента екипът създава нова онлайн платформа, на която всеки ще може да качи чека си и да получи полагащата му се сума.

TT Express осребрява хиляди чекове на клиенти от България, Холандия, Литва, Полша, Румъния, Италия. У нас компанията си партнира с РТ Такс, а повече информация за осребряването на чекове можете да получите тук:

От РТ Такс поучават хората да заложат на изпитаното решение и да не се отхвърлят от парите си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР