Много хора се притесняват да вземат у дома си куче,

...
Много хора се притесняват да вземат у дома си куче,
Коментари Харесай

Кои кучета не се скубят?

Много хора се тормозят да вземат вкъщи си куче, защото считат, че ще имат проблеми с голямото количество косми, отделяни от козината на питомеца. И до известна степен са прави.

Някои притежатели откриват, че са алергични и не могат да задържат животното в жилището си. Но има решение на този проблем – в случай че изборът на кученце се направи деликатно, не е нужно да се стига до подобен миг.

Просто би трябвало да изберат животинка, чиято четина не се скубе. Ето някои породи кучета, които не се скубят.

Мексиканско голо куче

Тези кучета са известни още под името. Тяхната четина не пада, защото те просто съвсем нямат четина. Това е една от най-древните породи кучета в света, която е едва известна у нас. Съществуват няколко разновидности на породата. Някои от тях в действителност нямат никакви косми по тялото, а други се отличават с дребна, мека и фина четина. Заради неналичието на окосмение е хубаво мексиканският „ голишмар “ да носи пуловерче или друга дрешка през зимата, когато излиза на открито.

Бостънски териер

 Бостън териер Снимка: Thorsten Blank Pixabay

Козината на тази порода е къса, гъста и съвсем не пада или пада много умерено. Поради дребната си дължина космите съвсем не се виждат върху мебелите или по облеклата на притежателя. Тези кучета се отличават и с това, че съвсем нямат типичната кучешка миризма, заради което са доста подобаващи за алергични хора.

Малтийска болонка

Макар да е мека, копринена, дълга, чисто бяла и развяваща се, козината на малтийските болонки съвсем не пада. Това се дължи на неналичието на подкосъм при тях. Въпреки че малтийците не се скубят, те изискват доста и всекидневни грижи за косъма. Трябва да им осигурите разресване, подкастряне, къпане и даже прически.

Бишон фризе

 Бишон фризе

Известни още като френски болонки, тези красиви мъничета също се отличават с извънредно ниско рухване на косъма. Козината им обаче е извънредно пухкава, бяла и мека и изисква доста грижи. Всекидневно разресване и постоянно подкастряне – може и в красиви прически, каквито оферират доста салони за кучешки фризури. С вярната грижа ще се радвате на куче, което не пуска косми.

Американски гол териер

Това е друга порода, която съвсем няма четина. Това е и повода от тялото им да не се отделят косми. Дори някои екземпляри, които имат малко окосмение, не се скубят и са извънредно подобаващи за хора, които не желаят никакви кучешки косми вкъщи си.

Йоркширски териер

Почти няма да намерите кучешки косъм, в случай че сте притежател на йоркширски териер. Достатъчно е да решите животинката постоянно и всички косъмчета, които се отделят от тялото му, ще бъдат събрани на гребена или четката за разресване. Тази порода няма подкосъм и по тази причина е толкоз „ нищожна “ откъм паднали косми. И те в графата с кучета, които не пускат косми.

 Йоркширски териер

Ши Тцу

Тези сладки пухчовци също няма да окосмят безнадеждно жилището или облеклата ви. Те отделят напълно малко косми, които могат да се съберат още при разресването на козината им. Те са красиви, благи и с прелестен манталитет за правилен другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР