Много хора се чувстват емоционално и физически изтощени в края

...
Много хора се чувстват емоционално и физически изтощени в края
Коментари Харесай

Три неща, които изпиват енергията ни, и как да се справим с тях

Много хора се усещат прочувствено и физически изтощени в края на работния си ден, като разчитат на кофеина, с цел да преживеят следобеда, или пък се отдават на сериали и филми след работа, с цел да се абстрахират от умората си.

Всички се усещаме изтощени от време на време, само че това елементарно може да се трансформира в конфигурация по дифолт, на която човек не обръща внимание, написа в собствен материал Fast Company и цитира Айлин Андерсън, шеф на просветителните стратегии по биоетика и здравна хуманитаристика в Case Western Reserve University, която споделя:

" Може да забележите, че се изтощавате, тъй като настроението ви се трансформира и ставате раздразнителни. Това постоянно е сигнален знак да забавите темпото и да разберете какво ви тормози “.

Въпреки че стресът измежду чиновниците е рекордно висок, не е нужно той да се приема като даденост. Вместо това всеки може да разпознава и да се заеме с нещата, които го потискат, а някои стресови фактори са универсални.

Взаимоотношения

Един от най-големите изтощители на силата ви са хората към вас, споделя доктор Кристофър С. Рейна, създател и изпълнителен шеф на Института за трансформиращо водачество към Virginia Commonwealth University. " Всички познаваме хора на работното място, които непрекъснато изпитват потребност да укрепват личното си его, като разбъркват терена, прибавят лична позиция към всичко - която постоянно е доста отрицателна - и непрекъснато попречват хора и процеси, с цел да могат да се усещат по-силни и да имат надзор ".

Енергията не се основава или унищожава, а се преразпределя, изяснява Рейна. Например хората, които са пасивно-агресивни, преразпределят силата на другите и я натрупат за себе си:

" Те изсмукват силата от другите и от стаята, с цел да се опитат да я концентрират в себе си. В основата на това постоянно е ниската самокритика и набор от държания, които те са научили и са затвърдили с времето – че приемането на каквото и да е внимание, даже и отрицателно, е по-добро от това да не получават никакво внимание. "

Среда

Световните събития, в това число войни и естествени бедствия, са фонов стресов фактор, който е годен за всеки, даже да не е директно обиден. Поглъщането на отрицателни вести може да изчерпи силата ви, споделя Андерсън, като прибавя, че други структурни стресови фактори, които изтощават силата на хората всеки ден, включват дискриминация, учредена на раса, народен генезис, вяра, пол, увреждане и други

Дори персоналните обществени обстановки, като да вземем за пример нашият трудов статус, динамичността на работното място или отговорностите вкъщи, се натрупват, споделя Андерсън: " Има толкоз доста неща, които могат да изтощят индивида ".

Навици

Първите два типа енергоемки дразнители са външни, само че човек също може да допринесете за личните си проблеми, в случай че не умее да слага граници.

„ Ако чувствате напън да сте на линия и да реагирате когато и да е, това може бързо да изчерпи силата ви “, споделя Елизабет Пиърсън, създател на книги по тематиката пред Fast Company. " Това важи изключително за дамите. В доста случаи те изпитват непрекъсната потребност да потвърждават своята стойност. За да го създадат, границите им непрекъснато се нарушават. Когато се опитваш да бъдеш разполагаем на хората, на работа и вкъщи, това изчерпва силата ти по-бързо от всичко друго. "

Андерсън е съгласна: " Самоанализът и израстването са основни. Ние сътворяваме или способстваме за повече от личните си проблеми, в сравнение с осъзнаваме. "

Реакция

Първата стъпка към прекъсването на теча на сила е да определите дали можете да измененията обстановката. Предприемането на дейности дава чувство за мощ, което може да усили силата ви, подчертават от изданието в умозаключение и дават образец: в случай че една връзка ви изтощава, най-хубавото нещо, което можете да извършите, е да проведете диалог с индивида за това по какъв начин неговото държание ви въздейства.

" Да извършите това по общителен и съчувствен метод е жизненоважно, противоположната връзка при пораждане на проблем също ", споделя Рейна. " Разбира се, това най-лесно се прави от водач към почитател, само че може да се направи и във взаимоотношенията сред сътрудници посредством странично въздействие. "

Ако сресовите фактори не могат да се трансформират, приемането на действителността също е вид, защото лишава по-малко сила, в сравнение с непрекъснатата битка с нея.

" Креативното мислене за това къде можете да окажете позитивно влияние е овладяващо и зареждащо с сила ", споделя Андерсън. " Понякога е значимо и просто да разкажете историята си. "

Важно е и откриването на способи за възобновяване на силата. Пиърсън оприличава енергийните запаси на водни кули:

" Те са толкоз големи и необятни, само че с течение на времето могат да се източат през дребни дупчици. Ключът е да ги анализирате и да ги запушвате. Някои от тези течове постоянно ще са налице; би трябвало интензивно да им противодействаме с това, което аз назовавам " запълвания ".

Това могат да бъдат както креативен занимания - писане, изобразяване, пеене или грънчарство, по този начин и физическо натоварване като фитнес, танци или някакъв спорт.

„ Обръщането към фамилията, другари и близки сътрудници, също може да ви помогне да запълните батериите си “, споделя Пиърсън.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР