Много хора са склонни в повечето случаи да заменят чашата

...
Много хора са склонни в повечето случаи да заменят чашата
Коментари Харесай

Истини и измислици за газираната вода

Много хора са склонни в множеството случаи да заменят чашата с минерална вода с газирана, когато са жадни.

Дали това е здравословно обаче? Ето на какво да обърнем внимание, в случай че желаеме да стигнем сами до отговора на този въпрос - истини и измислици за газирана вода.

Има мнение, че газираната вода не хидратира задоволително добре организма. В същото време се счита, че мехурчетата в нея не затрудняват хидратацията.

Според изследванията газираната вода запълва изгубените течности при физическо натоварване тъкмо толкоз, колкото и елементарната.

Според друго мнение водата, подложена на газиране, е нездравословна за денталното здраве.

Доказано е, че тя съдържа киселина, увреждаща емайла на зъбите, само че единствено в случай че се пие в неконтролирани количества.

Действието може да се омекоти, в случай че се смеси с плодови киселини. Същият резултат ще реализира и захарта. Същите заключения са направени и във връзка с въздействието на тази напитка върху костната компактност.

За дамите изключително значим е въпросът дали от тази вода се напълнява? Вероятно такова чувство се основава, тъй като тази напитка подува стомаха.

 Газирана вода

Проучванията обаче демонстрират, че всевъзможни газирани питиета държат хората по-дълго заситени, изключително в случай че се пият на гладно.

Отделно едно изследване за спортна медицина е стигнало до извода, че хората пият по-малко вода след физически извършения, в случай че имат достъп единствено до разновидността с газираната вода.

В същото време деца, които свободно пият от домашната машина газирана вода, са с по-добре хидратиран организъм от тези, които не пият свободно.

Трябва да се знае, че киселините в неподсладените газирани питиета са доста по-слаби, в сравнение с се допуска, а това значи, че въздействието им върху зъбите е минимално и не заплашва зъбния гланц.

В подмяна на това безалкохолните питиета имат несравнимо по-вредно въздействие върху зъбите от газираните води.

Затова експертите поучават, че чаша газирана вода е добър свършек на работния ден.

Необходимо е обаче да се държи сметка за добавени захари, соли или други добавки, които могат да донесат проблеми. Четенето на етикета на бутилката ще предотврати тази опция и ще помогне да се ориентираме по-добре по отношение на обстоятелствата и митовете за газираната вода.

Ако пък решите да вложите газираната вода в кулинарията, вижте нашата публикация за Няколко вкусни сладкиша с газирана вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР