Много хора са скептично настроени към храненето с различни растения.

...
Много хора са скептично настроени към храненето с различни растения.
Коментари Харесай

Силата на растенията! 5 основателни причини да ги консумираме

Много хора са скептично настроени към храненето с разнообразни растения. Най-често доминира повода, че те не засищат по този начин добре, както месото или някои други хранителни артикули от замразения щанд. Но истината е доста по-различна.

Тук сме събрали 5 аргументи за какво би трябвало да акцентираме на храненето с растения.

1. Срещу възпаления

Зелените растения се борят доста добре с възпаленията в тялото.

Ядливите растения, а и освен, съдържат в себе си хиляди хранителни субстанции с друга роля в организма. В зелените растения да вземем за пример се съдържат по този начин наречените фитонутриенти, които работят като антиоксидант, който пази тялото от всички тези химични субстанции, които произвеждаме, когато използваме кислорода, с цел да си набавим сила. Това води до предотвратяването на сърдечни болести, рак и доста други подли заболявания. Фитонутриентите имат противовъзпалително и съдоразширяващо деяние, което, от своя страна, води до намаление и нормализиране на високата кръвна захар.

2. Повишава либидото

 Сок от нар

За тази функционалност най-вече се употребява сокът от нар, който стана изключително известен през последните години. Според разнообразни учени сокът от нар може да върне обратно развиването на Атеросклерозата (втвърдяване на клетките) и да усъвършенства еректилната дисфункция. Това не значи, че може да консумирате само сока от това растение. Консумацията даже на кората му е извънредно потребна.

3. За по-добро зрение

 Моркови

Каротиноидите зеаксантин и лутеин, които могат да се набират от основно от тъмнозелените зеленчуци, защищават от заболявания като макулна недъгавост и катаракти. Каротиноиди има и в оранжевите и жълти плодове и зеленчуци. Един образец е морковът, който от десетилетия се твърди, че оказва помощ за по-доброто действие на очите.

4. Борят се с рака

 Песто

Зелените растения изобилстват от антиканцерогенни фитохимикали, които понижават нездравословните субстанции, които всекидневно одобряваме посредством други храни. Един от тях е изотиацианит. В книгата Диетата Саут Бийч на доктор Артър Агатстън се загатва за проучване от 2007 година, оповестено в списанието Международен вестник за рака. Според проучването хората, които консумирали огромни количества изоцианити дневно, се оказали с по-нисък % на заболяваемост от рак, спрямо тези, които не го консумирали постоянно.

5. Поддържат съзнанието и мозъка бистри

 Боровинки

Най-вече растенията, които дават дребни червени плодове като боровинки, както и дървета като сини сливи и лозя с алено грозде, са измежду водещите артикули, за които се счита, че поддържат мозъка избистрен. Растенията имат скрита мощ и не трябва да се подценяват. Някои от тях като боровинките да вземем за пример порастват, без за тях да се поставят никакви грижи. Затова не е целесъобразно, а наложително да ценим това, което природата ни дава и да се отнасяме отговорно към метода си на хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР