Много хора са предразположени съм напълняване, от една страна това

...
Много хора са предразположени съм напълняване, от една страна това
Коментари Харесай

Как и по кое време да се приемат някои видове храна, за да сме по-здрави?

Много хора са предразположени съм напълняване, от една страна това е генетично, а от друга е обвързвано с метод на живот. Приемането на някои храни по верен метод може да докара до общото възстановяване на метаболизма, до понижаване на тежестта по-добро здраве.

Най-доброто време за банкет на плодовете е заран, тъй като съдържат повече захари, това води до обособяване на повече сила и в същото време води до по-лесно изгаряне на калориите. Но не всички плодове са уместно за утринен банкет, тъй като съдържат киселинност в себе си и би могло да се раздразни стомашната лигавица. Зеленчуците на собствен ред би трябвало да се косумират през несъмнено време.

1. Банани - луксозен плод, с мека конструкция, само че и мощно калоричен, към 110 тиня. Бананите ни обезпечават мощна имунна система, усъвършенстват тургура на кожата и съдържат по този начин потребния витамин В, само че с високата си калоричност приемът им би трябвало да е към обяд, с цел да се изгорят съответните калории.

2. Ябълка - приема се заран. Съдържа пектин, а той от своя страна намалява кръвната захар. Вечер не е уместно да се приема, тъй като тъкмо този пектин е трудносмилаем и усилва киселинността в стомаха. Една приблизително огромна ябълка съдържа 116 тиня.

 Как и кога да се одобряват някои типове храна, с цел да сме по-здрави?

3. Портокали - прелестен, пресен, благоуханен плод. Подобряват храносмилането, усилват метаболизма и съдържа доста витатамин С. Добре е да се одобряват към обяд, тъй като са с висока киселинност.

4. Кисело мляко - за разлика от всичко изброено нагоре, киселото мляко би трябвало да се приема вечер. Подобрява усвояването на храната в стомаха, също така е с ниска калоричност, единствено 60 кал/125 г.

5. Картоф - прелестен и обичан зарзават на всички, богат на минерали, само че с висока калоричност. Не би трябвало да има банкет за вечеря, тъй като ще усили тежестта ни. Един картоф, без значение дали е печен или варен, е 250-280 тиня. Картофите са подобаващи за утринен банкет, по този начин елементарно ще се изгорят калориите, които ни дават.

6. Домат - пресен, прелестен, апетитен зарзават, съдържащ в себе си малко калории, към 50 калории на приблизително огромен домат. Добре ще е да се одобряват заран, тъй като съдържат оксалатова киселина и пектин и са несъответствуващи за вечеря, ще доведат до отичане на стомаха.

7. Ориз - високо наличие на въглехидрати. Порция ориз ни дава сила за през целия ден, това е храна за обяд, към 240 тиня.

 Как и кога да се одобряват някои типове храна, с цел да сме по-здрави?

8. Месо - артикул единствено за обяд. Съдържа задоволително желязо, понижава умората в тялото, способства за положителното здравословно положение на организма. Прием на месо би трябвало да се заобикаля за вечеря, тъй като е трудносмилаемо, лишава към 4-5 часа, с цел да се преработи в стомаха и може да докара до неприятности в храносмилателната ни система.

9. Ядки - здравословен избор когато и да е, само че в границите на естествените количества. Вечерно време не са подобаващи, защото съдържат доста мазнини и калории и може да доведат до струпване на тежестта. Суровите бадеми, с изключение на нужните ни витамини, минерали и антиканцерогенни субстанции, съдържат много калории - към 575 кал/100 г

10. Черен шоколад - приема се заран и ще имаме една прелестна заран! Богат на антиоксиданти, които понижават процеса на стареене, защищава от сърдечно-съдови болести. Порция мрачен шоколад към 30-40 г значи 180-200 калории, които би трябвало да се изразходят денем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР