Много хора робуват на различни суеверия и ритуали за късмет.

...
Много хора робуват на различни суеверия и ритуали за късмет.
Коментари Харесай

Най-популярните суеверия, в които хората вярвяат - част 1

Много хора робуват на разнообразни суеверия и ритуали за шанс. Те заобикалят срещите с черни котки, стоят надалеч от огледала и даже не излизат от вкъщи си в петък 13-ти. Кои са най-популярните суеверия, в които имат вяра хората и през днешния ден? Ето кои са те:
Прочетете още
Да минеш под стълба носи неприятен шанс

Здравият разсъдък ще ви каже да избягвате ходенето под отворена стълба от съображения за сигурност да не ви падне нещо, само че има и суеверни аргументи да избягвате стълбите.

Формата на отворена стълба е триъгълник, който значи живот в някои митологии.

Когато преминете през триъгълника, се счита, че изкушавате ориста. Освен това рискувате да разсъните духове, които живеят в триъгълника, в това число зли духове, които може да не са доволни  от това, че ги безпокоите.

Ако инцидентно минете под стълба, може да противодействате на неприятния шанс, като поставите палеца си сред показалеца и междинния пръст и го задържите най-малко 5 секунди, или кръстосате пръстите на двете ръце, с цел да се отбраните от злото.

Да счупите огледало носи неприятен шанс

Много суеверни хора споделят, че счупеното огледало ви носи  7 години неприятен шанс. Това може да се дължи на обстоятелството, че 7 години са времето, належащо за замяна на всички кафези във вашето физическо тяло.

Във време, в което суеверията са одобрявани още по-силно се е считало, че огледалата са отражение на душата. Така че се приема, че счупването на огледалото е нездравословно за душата.

За да сложите завършек на неприятния шанс, изнесете счупеното огледало на открито и го заровете в земята на лунната светлина.

Да намериш подкова е на шанс

В доста култури подковата е най-щастливият от всички знаци, изключително в случай че намерите такава с отворен край, сочещ към вас.

Ако откриете подкова за шанс, вземете я с дясната си ръка, плюйте на единия край, пожелайте си нещо и я хвърлете през лявото си рамо.
Или поставете подкова над входа на дома си с отворени краища нагоре. Това разрешава на подковата да се „ изпълни “ с шанс за всички, които живеят в този дом.

Да отвориш чадър в затворено помещение е неприятен шанс

Отварянето на чадър в затворено помещение с изключение на неприятен шанс, може да съставлява също риск от строшаване на скъпи предмети.
Но едно общо поверие твърди, че чадърите ни пазят от слънчевите лъчи, които имат своите вълшебни свойства.

Когато чадърът се отвори в затворено помещение - отвън пътя на слънчевите лъчи - това наскърбява Бога на слънцето.
Може даже да значи идна гибел или акцидент както за индивида, който го е отворил, по този начин и за хората, които живеят в дома.

13 носи неприятен шанс

Страхът от цифрата 13 е едно от най-често срещаните суеверия. Толкова е необятно публикувано, че доста високи жилищни здания и хотели просто пропущат етикетирането на 13-ия етаж. А някои самолетни компании даже нямат 13-ти ред!

Една от версиите за произхода на това поверие е, че Юда Искариот е 13-ият посетител на Тайната вечеря, а Исус е разпнат в петък. Съберете тези две събития и имате един трагичен ден от годината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР