Много хора по света дори не си представят да започнат

...
Много хора по света дори не си представят да започнат
Коментари Харесай

Какво става, когато пием кафе всеки ден

 чаша кафе

Много хора по света даже не си показват да стартират деня си без чаша горещо кафе, тъй че този табиет от дълго време е част от нас. И като се изключи че усетът на кафето е луксозен, то ни дава нужния прилив сила заран, уют, топлота и комфорт да стартираме бодро новия ден. За всички кофемани има още няколко аргументи, поради които с наслада могат да пълнят своите чаши с кофеиновата напитка. И по този начин, ето какви резултати носи постоянното пиянство на кафе:

Кофеинът форсира метаболизма

Пиенето на кафе след подготовка способства за ускоряването на метаболизма. Изследване, оповестено в списанието по Приложна физиология, удостоверява, че издръжливостта на спортисти след изпита чашка кафе била с 66% по-висока за сметка на мускулния гликоген, който се изразходва по време на физически извършения.

Мозъкът е резистентен на стареенето

Изследванията посочили, че използването на 3-5 чашки кафе дневно могат да снижат риска от развиване на Алцхаймер с 65% при мъжете и дамите на междинна възраст. Според други проучвания използването на кафе снижава с 32-60 % риска от развиване на Паркинсон и невродегенеративно разстройство.

Нещо повече, кафето блокира аденозина в мозъка. Докато сме будни, аденозинът се натрупва в мозъка ни и ни кара да се усещаме изтощени – кафето обаче потиска действието на аденозина и ни ободрява. Кофеинът усилва производството на „ хормоните на благополучие “: допамин, серотонин и норепинефрин.

Оттук идва и обяснението, че кафето работи позитивно на процесите на паметта, настроението и реакциите.

Кафето ни прави щастливи

Новаторско проучване на учените от Харвард по отношение на психическото положение демонстрира, че възрастнтие мъже и дами, които са пили от две до четири чаши кафе дневно, изпитват двойно по-малко депресивни страсти.

А знаете ли, че в кафето се съдържат повече антиоксиданти, в сравнение с в плодовете и зеленчуците? Кафето съдържа потребни питателни субстанции, а също и витамини B1, B2, B3, B5, както и калий и магнезий.

Кафето понижава риска от рак на кожата

В проучване, оповестено от списанието на Националния институт по онкологични болести, се споделя, че с помощта на огромното количество антиоксиданти и фитохимикали, даже по-възрастните хора, употребяващи четири или повече чаши кафе дневно, понижават с 20% риска от развиване на злокачествени меланоми.

Сега, когато знаете за всички преимущества на кафето, имате още една причина да му се наслаждавате всеки ден.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР