Много хора питка без пълнеж не признават! Ако и вие

...
Много хора питка без пълнеж не признават! Ако и вие
Коментари Харесай

Питка Маргаритка с гъби

Много хора питка без заряд не признават! Ако и вие сте измежду тях, тази вкусна питка с извънредно богат заряд е единствено за вас

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● олио - 2 с.л.
● яйца - 1 бр.
● вода - 150 мл
● сол - 1 ч.л.
● масло - 1/2 ч.ч. разтопено
● жълтъци - 1 бр.
● прясно мляко - 2 с.л.

За пълнежа


● гъби - 500 г
● масло - 4 с.л. разтопено
● праз - 3 стръка
● чесън - 4 скилидки
● лимонен сок - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● олио - 2 с.л.
● маково семе - за поръсване

Начин на подготвяне

За плънката: В сгорещеното олио изпържване наситнения праз, прибавяме нарязаните гъби, счукания чесън, лимоновия сок, черен пипер и сол. Задушаваме за малко и понижаваме котлона, готвим до момента в който остане на лой. Охлаждаме.

В купа пресяваме брашното и прибавяме олиото, разтопеното масло, солта, яйцето и водата, след което замесваме приблизително меко тесто. Разделяме го на 3 равни елементи и го оставяме за 30 минути да отпочине.

От всяка топка разточваме по-голяма кора от тавата, в която ще печем, тъй че краищата, които излизат, да ни останат за завиване на плънката. Намазваме първата кора с разтопено масло и върху нея слагаме втората кора, вършим същото и с третата, като редим корите в тавата.

Охладения заряд разпределяме върху корите, като в центъра на тавата слагаме обърната купичка и го разпределяме на пръстен към нея. Започваме да прехлупваме краищата във вътрешността към купичката, като завиваме плънката на руло. С изострен нож вършим сечения върху рулото на разстояние 5 см един от различен.

Намазваме с разрушен жълтък, към който сме прибавили 1 с.л. олио и 2 с.л. прясно мляко. Поръсваме с маково семе.

Печем в авансово загрята фурна на 180 градуса до момента в който се зачерви. След като извадим питката от фурната я намазваме с масло и покриваме с забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР