Много хора направо обожават да спят много. Недоспиването в повечето

...
Много хора направо обожават да спят много. Недоспиването в повечето
Коментари Харесай

Вредно ли е да се спи много

Много хора напряко обожават да спят доста. Недоспиването в множеството случаи трансформира индивида в ходещо зомби – той е провиснал, вял, няма никакъв живец.

Освен това недоспалите хора са и раздразнителни. Те постоянно завиждат на тези, които могат да си поспят, колкото си желаят. През уикенда множеството хора спят до обяд и даже до по-късно, с цел да компенсират недоспиването през седмицата.

Само че прекомерно дългият сън е причина за доста здравословни проблеми, измежду които сърдечно-съдови проблеми и диабет, а също така може даже да понижи живота ви.

Всеки човек има друга потребност от сън. Това зависи от възрастта, здравословното положение, работата, напрежението и равнището на интензивност на обособения субект.

 Вредно ли е да се спи доста

Най-добре е да се спи сред седем и девет часа на денонощие. Хроничното преспиване е когато спите дълго освен през уикенда, само че и през цялата седмица.

Това се назовава хиперсомния – патологична унесеност. Колкото и да спят такива хора, в никакъв случай не могат да се наспят. Освен това те имат ниски равнища на сила, доста бързо се изморяват и имат проблеми с паметта.

На прекомерно дългия сън обаче могат да повлияят и голямо количество фактори, които нямат нищо общо с хиперсомнията. Депресия, невъздържание с алкохол, избрани медикаменти, сънна апнея са измежду аргументите за прекомерната унесеност.

Прекалено дългият сън може да провокира разнообразни типове сипмтоми на съществени болести. Повечето дами, които спят по единадесет часа всеки ден, имат проблеми със сърцето.

Хората, които спят повече от девет часа, усилват с петдесет % риска да се разболеят от диабет. Естествено, такива хора страдат от затлъстяване.

Намалената дълготрайност на живота също може да бъде породена от несъразмерен сън. Ако ви се коства, че осем часа сън са незадоволителни, с цел да се възстановите, добре е да се обърнете към вашия доктор, с цел да разбере той от кое място идва този проблем.

Най-вероятно обаче просто не можете да се наспите, тъй като сте преуморени от това, което вършите денем. За да подготвите тялото си за здрав сън, правете всеки ден физически извършения, само че най-късно пет часа преди лягане.

Не вечеряйте щедро, намалете кофеина, алкохола и никотина, изключително вечер. Леглото ви би трябвало да е комфортно, с цел да спите добре. Половин час преди лягане проветрете стаята, по-късно изгасете лампите, пуснете си мелодична музика и заспивайте.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР