Много хора изпадат в паника само при мисълта, че трябва

...
Много хора изпадат в паника само при мисълта, че трябва
Коментари Харесай

Как се лекува страхът от летене със самолет

Много хора изпадат в суматоха единствено при мисълта, че би трябвало да се качат на аероплан, даже да пътуват до най-красивите места по света.

Не всяко разстояние обаче разрешава да се пропътува по различен метод с изключение на със аероплан, а удобството и бързината на този вид превоз са безспорни.

Вместо да разчитате на алкохола, с цел да успокои нервите ви, имайте поради, че хапчета за сън или хубава книга може би са по-добра опция по време на полет.

Няколко летища и огромни самолетни компании като Virgin, British Airways и EasyJet даже оферират курсове за хора, които ненавиждат да летят, с цел да им оказват помощ да преодолеят страха си.

За да ревизира дали в действителност тези образования работят, публицист от изданието Refinery 29 изкарва еднодневен курс, в който представители на кабинния екипаж дават отговор на редица въпроси, а психолози оферират техники за справяне с суматохата.

Курсът приключва с 35 минутен полет над летище Гетуик.

Резултатът? Огромен. От British Airways и Virgin Atlantic разясняват, че са помогнали на над 50 000 души да се оправят със страха си от хвърчене в последните 30 години.

В Съединени американски щати сходни курсове предлага и Milwaukee`s General Mitchell International Airport. Според USA Tody 93% от хората, страхуващи се да летят, са почувствали задоволително удобно да се качат на дълъг полет след четвъртата сесия от курса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР