Много хора имат навика да консумират ябълките без обелките. Ако

...
Много хора имат навика да консумират ябълките без обелките. Ако
Коментари Харесай

Обелките от ябълка топят талията

Много хора имат навика да употребяват ябълките без обелките. Ако обаче не знаете, обелките са два пъти по-полезни от вътрешността на самата ябълка.

Ябълката е най-полезна за организма, когато се яде с обелките. Според експертите даже, в случай че хапваме единствено обелки от ябълки – най-добре.

Полезните субстанции, които се съдържат в обелките на алените и жълти плодове, спомагат за построяването на мускулната маса. Това е от значително значение за поддържане на телесното тегло.

В кората на ябълката се съдържа урсолова киселина. Тя оказва непрекъснат надзор върху холестерола и равнищата на кръвната захар. Според учени от Европа потреблението на ябълки е един от дребното пътища, чрез които по натурален метод тялото може да си набави въпросната киселина.

Урсоловата киселина е един от дребното натурални артикули, които са в положение да обезвреждат процеса на увреждане на мускулите. Той се следи дружно с напредването на възрастта.

Важността на урсоловата киселина за човешкото здраве била открита инцидентно, до момента в който лекари търсили лекарство, което да спре мускулната недоразвитост при възрастните хора и да ги възвърне бързо след фрактури на крайниците.

Част от киселината била приложена на опитни мишки. След приема мускулите им се уголемили, а костите им станали по-здрави.

Едно по-предишно проучване пък сподели, че в кората на ябълките се съдържат потребните фитохимикали. Те имат антиракови свойства. Фитохимикалите се борят против три типа рак, които са най-често срещани при хората – на белите дробове, на правото черво и на черния дроб.

Установено бе, че с изключение на в коратаговорни за тяхното антираково деяние. Полезните фитохимикали се съдържат с изключение на в кората и в семената на ябълките.

Според резултатите, достигнати от американските експерти, в кората на ябълките се съдържат фитохимикали с потвърдено антиоксидантно и антираково деяние в пъти повече, в сравнение с в самия плод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР