Много експерти смятат, че не трябва да се яде късно

...
Много експерти смятат, че не трябва да се яде късно
Коментари Харесай

Диетолог: Какво може да хапваме късно вечер

Много специалисти считат, че не би трябвало да се яде късно вечер и през нощта. Има обаче артикули, от които може да хапнете преди лягане и в това време да не навредите на тялото.

Диетологът Ирина Мансурова показва какво можете да хапваме късно вечер. Според нея име едно предписание - порцията не би трябвало да е по-голяма от юмрука ви.

Две са групите артикули , които са възможни вечер, само че в дребни количества, акцентира експертът. Те включват храни, богати на триптофан и храни, съдържащи растителен аналог на мелатонина - това е главният хормон на епифизната жлеза (епифизната жлеза в самия център на мозъка).

Първата група включва ядки, банани, сирене, втората – череши и вишни, овесени ядки, пуешко месо, чай от лайка и още веднъж банани. Диетологът показва, че главният хормон на епифизната жлеза е виновен за регулирането на циркадния темп, процесите на стареене, имунитета и рисковете от развиване на рак. Триптофанът също има добър резултат върху качеството на съня и поправя равнището на кортизол (хормона на стреса).

Така можете авансово да комбинирате артикули за оптимална ядене в късните часове. Например можете да комбинирате банан и малко ядки, чаша сок от череши, означи Ирина Мансурова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР