Много е вероятно да има нови райони в страната, в

...
Много е вероятно да има нови райони в страната, в
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев разкри голяма изненада за вируса Ямагата, който в момента ни мори!

Много е евентуално да има нови региони в страната, в които да се разгласи грипна зараза. До края на седмицата е допустимо това да се случи в Пазарджик. Това сподели държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в ефира на bTV.

И това е забавно: Д-р Пламен Енчев: Пчелите лекуват над 500 заболявания


Той посочи, че епидемиолозите не се концентрират единствено върху цифрите. „ Показателни са отсъствията от учебно заведение, потърсената лекарска помощ и търсенето на повече препарати в аптеките “.

„ Хората обичат да търсят здравна помощ в сряда и четвъртък с оглед да си усилят почивните дни. Най-точни са данните на седмична база. В последните години се следи наклонност хората да вървят на работа, даже да са заболели “, разясни доктор Кунчев.

Доц. доктор Атанас Мангъров: Свинският грип и „ Мичиган” удрят бъбреците и белите дробове

Той добави, че е било изненада, че преобладаващ е вируса Ямагата, който сега циркулира. „ Очаквахме паралелна циркулация сред грипните варианти “. Д-р Кунчев предизвести, че е безусловно неверна практиката да се протяга ръка към антибиотик при вирусна зараза.

„ Това даже е нездравословно. Ограничете оптимално контактите, добра персонална хигиена, изключително при децата и вярно хранене, проветряване на пространствата “, прикани той. Д-р Кунчев съобщи, че пикът на грипа стартира. „ Променливото време има значение за разпространяването на вирусите, само че е малко при почнала грипна зараза “, сподели още Ангел Кунчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР