Много е възможно ликвидирането на иранския генерал Касем Сулеймани да

...
Много е възможно ликвидирането на иранския генерал Касем Сулеймани да
Коментари Харесай

Русия предала генерал Сулеймани на американците. И спечели

Много е допустимо ликвидирането на иранския военачалник Касем Сулеймани да е станало след подадена информация за неговото местонахождение от съветска страна. Това съобщи за Фрог нюз дипломатически източник, поискал анонимност. Много са аргументите, поради които Сулеймани не е бил доста комфортен на руснаците, макар, че е приключил много работа за тях, изключително по проекта за влизането на съветски войски в Сирия.
В същото време е знаел много секрети на Кремъл в връзките с Техеран.

В последно време американските секрети служби са предали на съветските си сътрудници извънредно значима информация, посредством която са били разкрити и обезвредени терористи на територията на Русия. Те са готвели кървави атентати в Санкт Петербург и Сочи на интернационален конгрес. Лично президентът Путин благодари наскоро на сътрудника си Тръмп за жеста. Възможно е съветските служби да са се реванширали на американските си сътрудници като са им подсказали местоположението на генерала.

Според нашия източник за Москва сходно решение води до няколко изгоди. На първо място това е ескалация до истеризиране на връзките сред Съединени американски щати и Иран. В сходна обстановка Русия печели още по-силни позиции пред Техеран. Печели и благодарностите на Вашингтон.

Не на последно място убийството на Сулеймани изправя пред нови тествания процесите в Близкия Изток и основава върхово напрежение в Израел, правилен съдружник на Съединени американски щати. В същото време един мощен, само че осведомен за тайните проекти на Москва по отношение на Иран, Ирак и Сирия човек, е отхвърлен. Така че в случай че има печеливш от взривоопасната обстановка, то това е Русия, счита нашият източник. Според него демонстрацията на топли връзки сред Москва и Анкара при разкриване на първия стадий от Турски поток в Истанбул, където президентите Путин и Ердоган демострираха мощност и самостоятелност, са също част от замислите на кремълските стратези.

Те постоянно проектират дълготрайни цели и ги преследват настойчиво, по всевъзможен начин. Примерът с Крим е индикативен. Новата атака на Владимир Путин по отношение на поляците, който съобщи наскоро, че Полша носи отговорност за войната, защото политическото ѝ управление била с антисемитски уклон, а полският дипломат в Германия до 1939 година Йозеф Липски бил „ антисемитска свиня “. Путин сподели документ, съгласно кото Липски е заречен на Хитлер да му издигне монумент във Варшава в символ на признателност за депортацията на евреите. Всичко това е планувано усърдно и доста време преди Путин да нападне Полша поради проамериканската политика, която води, само че най-много поради позицията, че плана Северен поток е нездравословен и рисков за Европа.

От друга страна политическият наблюдаващ Константин Егерт, счита, че с ликвидирането на ген. Сулеймани Съединени американски щати са нанесли удар на Путин, защото негови проекти за Иран са били свързани точно с генерала. Мнозина към този момент го виждали като идващия президент на Иран и на това е разчитал Кремъл.

Руският националист Жириновски е задоволително прям, считайки, че американците са създали голяма неточност с ликвидирането на Сулеймани и по този начин са трансформирали в цели американците по целия свят, тъй като шиитите ще се обединят за възмездие.

Избухналият спор сред Иран и Съединени американски щати е огромен късмет за Русия да ускори въздействието си в Сирия, написа на собствен ред немското издание Die Welt. Официално Москва осъди убийството на Касем Сулеймани, само че в реалност нервността сред Техеран и Вашингтон е огромен късмет Москва да осъществя стратегическите си цели в Близкия Изток. На Русия и е необходим слаб Иран.

Николай Владимиров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР