Много добри очаквания за туризма през летния сезон у нас.30%

...
Много добри очаквания за туризма през летния сезон у нас.30%
Коментари Харесай

Какво става? Изненада за лятото у нас

Много положителни упования за туризма през летния сезон у нас.

" 30% повече нощувки по отношение на предходната година по това време, приходите са с 50% повече. Това сочат цифрите на Института за разбори и оценки в туризма ", заяви пред Нова Нюз шефът на ведомството проф. Румен Драганов. Той изнесе още данни: Между 4 и 8% е междинният растеж по отношение на 2019 година Очакват се 13 млн. души да посетят страната през 2023 година
-->
" Ако приключим годината с към 13 млн. гости общо влезнали в страната, това ще надвиши 2019 година, когато имахме 12,5 млн. През зимата имаше доста удовлетворени туристи, освен в зимния и балнеотуризма, само че и културен туризъм в градско-историческа среда и други типове, посещаване при близки и другари. Имаме свръхпредлагане и остатък тук-там за настаняване и не стопира да се строи ", уточни той.

Туроператорът Здравка Чимева споделя,че искащите да почиват в Благоевградско са от ден на ден, като има нарастване на търсенето и резервациите. " За всички, които работят в туризма, това е глътка въздух след пандемията. Туристи се стичат в Банско, Добринище, Сандански, Баня, Огняново, планинските хижи. Чуждият интерес е от Испания, доста им харесва в България. В Благоевград има така наречен обиколни пътувания ", разкри тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР