Много често правим анализи, какво се случва покрай войната, дали

...
Много често правим анализи, какво се случва покрай войната, дали
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Правителството на България ще се пропука, няма да оцелее

Много постоянно вършим разбори, какво се случва около войната, дали спорът би се увеличен, дали би засегнал прилежащи страни. Аз доста се трежова за България в този смисъл, тъй като този спор го преглеждам в два съществени аспекта - първо външен, и второ, вътрешно-политически, който касае България най-вече и е по-опасен. Това съобщи някогашният боен министър Николай Ненчев по Нова Тв. 

Ние сме в една изключително тежка обстановка и България е директно застрашена от този спор. Наред с всичко останало у нас има доста тежки вътрешни несъгласия и те към този момент излязоха в последните дни на напред във времето, и това е неоспорим факт. Допускам, че държавното управление ще се пропука напълно скоро. Ако спорът продължи с тази активност, държавното управление няма да оцелее в една такава спешна обстановка. Допускам, че в случай че идващите няколко дни спорът се задълбочи, може да се премине към доста по-тежка борба, тъй като ще се наложи да се премине през решения на Народното събрание за приемането на съюзнически войски, за разполагането на системи за противоракетна защита, а в допълнение техника, което значи че в Народното събрание едно такова решение мъчно би могло да мине без гласовете на Българска социалистическа партия, добави Ненчев.

Правителството е несигурно, изказванията на преимера се трансформират от едната прекаленост до другата. Не може да споменаваш името на проф. Тагарев за нов боен министър и на другия ден да изтегляш кандидатурата му. Явно има сериозен напън върху министър-председателя. Единият партьнор ще напусне в близко време, не мога да кажа дали ще е БСП или Демократична България. Пред министър-председателя има две благоприятни условия - или да преформатира държавното управление или да предложи държавното управление на малцинството, сподели още Николай Ненчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР