Много често министър говори за строителна бутафория, до някаква степен

...
Много често министър говори за строителна бутафория, до някаква степен
Коментари Харесай

Бивш шеф на Автомагистрали: Ядките са бутафория, министър Шишков е претърпял катарзис

" Много постоянно министър приказва за строителна бутафория, до някаква степен не е ли бутафория това вадене на ядки по неустановения по закона ред? Има си процедури, не да ги вадиш и размахваш. звучи ми като пиар акция. Може би има проблеми, само че не се прави по този метод, не и под формата на пиар акция ", коментира бившият шеф на " Автомагистрали " Десислава Христова в студиото на на  " Денят ON AIR ".

По думите ѝ през последните месеци доста се приказва, само че нищо не се прави на процедура. 

" Ние доста пъти говорихме за ин хаус процедурите, за съмнителните контракти, кой е снабдител, кой строител. Нищо не се подхваща, арх. Шишков беше част от екипа на министър Комитова, в който и аз съм била. Като че ли е претърпял катарзис, не съм го и виждала да разяснява договорите по ин хаус. Трябва да има идентичен критерий за всички ", прикани Христова.

Тя посочи, че в никакъв случай не се е срещала и не познава строителния бизнесмен Велико Желев.

" Той беше измежду поканените на среща при Комитова, само че нито един притежател на компания не пристигна, работили сме със чиновници на " Хидрострой ". Благодарна съм му за това, че пази позиция, която и аз съм имала - вече няма подозрение кой строи, тъй като в случай че доставяш материали, надали се интересуваш какъв брой бездънен е асфалтът, който се поставя ", съобщи някогашният шеф на " Автомагистрали ".

Христова изрази разочарованието си, че започнатите по нейно време промени са " срещнали стена " при идващите ръководещи. Призова министър Шишков да инспектира новите пътища, за които заплаща. 

" Той нали в този момент разплаща, за какво не извади ядка от това, което в този момент е издигнато, ще, само че първо платихме. Първо направи инспекция и тогава плащай ", посъветва го тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР