Много често хората се притесняват за своите зъби и прибягват

...
Много често хората се притесняват за своите зъби и прибягват
Коментари Харесай

7 мита за здравето на зъбите ни

Много постоянно хората се тормозят за своите зъби и прибягват до всевъзможни способи, с цел да ги запазят здрави. Някои от тях обаче надалеч не са здравословни. Ето 7 неистини за здравето на зъбите, в които имаме вяра:

1. Захарта - главният зложелател на зъбите
Всъщност за появяването на кариес са отговорни " неприятните бактерии ", които създават киселина. Въглехидратните останки върху зъбите са храната на тези бактерии. Разбира се, захарта също е въглехидрат, само че в реалност в същата категория се включват и доста други артикули, даже и здравословни, като да вземем за пример плодовете или зърнените култури.

2. Бременните дами не могат да лекуват зъбите си
Напротив, в случай че устата на една бременна жена е с инфектиране, то би трябвало да бъде неотложно отстранено. Основният боязън измежду бъдещите майки е обвързван с обстоятелството, че болкоуспокояващите могат да повлияят на плода. Но не е нужно да преживявате болката на зъболекарския стол – последните изследвания потвърждават сигурността на локалните анестетици. При всичскислучаи обаче е належащо да предупредите зъболекаря си, че сте бременна.

3. Млечните зъби не могат да бъдат лекувани
Млечните зъби постоянно имат тъничък гланц и по-малко отбрана против бактериите. Кариесът на млечен зъб може да докара до гнойно инфектиране, което по-късно ще навреди на зъба с корен.

4. За разчистване на зъбите е добре да употребявате твърда четка
Всъщност, можете да употребявате и мека четка. Някои стоматолози даже ги предлагат, с цел да не се навреди на венците и емайла. Като цяло, най-важното е да се следват елементарни правила: да си миете зъбите 2 пъти дневно и да си сменяте четката на всеки 3-4 месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР