Много билки, подправки и растения могат да помогнат в лечението

...
Много билки, подправки и растения могат да помогнат в лечението
Коментари Харесай

Здравословните предимства от консумацията на карамфилов чай

Много билки, подправки и растения могат да оказват помощ в лекуването на редица болести. Една от тях е карамфилът. Той се трансформира в едно от най-предпочитаните естествени медикаменти. Неговата консумация под формата на благоуханен чай има редица здравословни изгоди за човешкото здраве.

Карамфиловият чай се употребява като дейно естествено лекарство за лечение на зъбобол. Карамфилът има противовъзпалително и обезболяващо съединяване, което понижава болката и подуването към зъба. Освен това има антисептични свойства, които предотвратяват разпространението на инфекциите.

Чаят от карамфил оказва помощ при неприятен мирис. Карамфилът има свойството да убива бактериите в устата, които предизвикват неприятен мирис. Помага при премахването на разлагащата се материя в устата.

 карамфил

Със своя мирис и успокояващо свойство карамфиловият чай оказва помощ при гадене и повръщане. Карамфиловият чай се употребява за попречване на образуването на газове и облекчение на отичане в корема, усъвършенства храносмилането и подтиква производството на ензими в храносмилателния тракт. Освен това чаят от карамфил оказва помощ още при диария, газове в червата, стомаха, раздразнителност, болки в стомаха и стомашно-чревни проблеми. Този резултат може да се реализира също и като се прибавя карамфил към ястията или приема на чая.

Благодарение на противовъзпалителните и аналгетични свойства карамфиловият чай понижава възпалението и болките в ставите, облекчава мускулни болки и артритни болки. Той е богат на калций, омега-3 мастни киселини, желязо и усъвършенства здравината на костите.

Антибактериалните и противовъзпалителните свойства, които чаят от карамфил има, са доста ефикасни за дихателната система. Карамфилът се употребява за лекуването на настинки, възпалено гърло, вирусни инфекции, астма, туберкулоза, бронхит и синузит, също да работи като евентуален химиозащитни сътрудник против рак на белия дроб. Ако страдате от затруднено дишане денем, би трябвало да се пие два до три чаши чай с карамфил. Също по този начин работи като евентуален бранител на рака на белия дроб.

Карамфиловият чай оказва помощ при напрежение в региона на главата, главоболие и мигрена. Добре е да се пие по 2-3 чаши дневно. Може да се приема както топъл, по този начин и леден. Карамфилът може да лекува даже ушни инфекции.

Чаят от карамфил може да се употребява за лекуване на акне и черни точки, рани и лющеща се и проблематична кожа. С потреблението на карамфилов чай нормално се предотвратяват кожни недостатъци.

 карамфил

В допълнение антимикробните свойства на карамфила убиват бактериите и по този метод въздействат върху проблематичната област, намалявайки вероятността от разпространяване на акне.

Със своя успокоителен мирис чаят от карамфил може да помогне за понижаване на напрежението. Стресът постоянно провокира мускулите на тялото, с цел да станат напрегнати. Имайте поради, че в даден миг потреблението на карамфил или чай от него може да има негативен резултат върху здравето, в случай че се одобри в огромни количества.

Карамфиловият чай не се предлага за деца на възраст под 2 години, бременни дами, хора с високо кръвно налягане, язва на стомаха и висока киселинност, гастрит. В допълнение, хора със характерни алергии към растения също би трябвало да стоят надалеч от чая.

А по какъв начин се подготвя карамфилов чай? Една чаена лъжичка карамфил се смила на прахуляк. След това този прахуляк се прибавя към една чаша вода и се оставя да ври към 5-10 минути. Добавя се и ½ ч. л. още малко чай на прахуляк. Вари се още малко. След това се изцежда и се оставя да се охлади. Може да се съхранява и в ледник, в случай че няма се употребява незабавно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР