Много американци продължават да получават първата си доза от ваксината

...
Много американци продължават да получават първата си доза от ваксината
Коментари Харесай

САЩ чака втора ваксина срещу коронавируса, а картината там е все по-тревожна

Много американци не престават да получават първата си доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech против новия ковид, пораждащ COVID-19. Сега страната се приготвя за вероятно второ позволение на друга ваксина през идващите дни, оповестява CNN, представена от БГНЕС.
Очаква се към 20 милиона души да получат първите си ваксини до края на този месец - припомняме, че се слагат по две дози, в границите на към 20-тина дни. Скоро се чака и особено осведомително табло, което да отброява броя на осъществените имунизации.
 Кметът на Видин: Поголовно би трябвало да се имунизират всички, които не са се сблъсквали с вируса Кметът на Видин: Поголовно би трябвало да се имунизират всички, които не са се сблъсквали с вируса
Необходимо е построяването на военновременни хранилища към някогашните окръжни лечебни заведения, с цел да се реагира в точния момент при пандемия, бедствия и ава...
А зелената светлина за втора ваксина против COVID-19 в Съединени американски щати може да стане факт единствено след няколко дни.
Съветниците по ваксини от Администрацията по храните и медикаментите (FDA) ще се срещнат през днешния ден, 17 декември, с цел да обсъдят позволение за незабавна приложимост на имунизацията на Moderna. Тя също е РНК, каквато е на Pfizer/BioNTech. Съветниците по ваксини от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) също насрочиха срещи за събота и неделя, с цел да обсъдят кандидат-ваксината на Moderna и последващи етапи на систематизиране.
Ваксината на Moderna наподобява " доста обещаваща ", сподели доктор Пол Офит, член на консултативната група за ваксини на FDA.
" Изглежда, че е почти 95% ефикасна за попречване на заболявания, в това число 100% ефикасна при съществено заболяване (бел. ред. - болният да прекара заболяването леко), почти 95% ефикасна за попречване на болести при хора над 65 години с друг етнически и породист генезис ", сподели Офит за CNN.
Съединени американски щати обаче не престават да се борят с брутална пандемия, която не демонстрира признаци на закъснение, а тази, за която чиновниците предизвестиха, ще се утежни. Едва ли имунизациите ще трансформират мрачната траектория на страната през идващите месеци, настояват специалисти.
 Фон дер Лайен: Ваксинации против Covid-19 до седмица Фон дер Лайен: Ваксинации против Covid-19 до седмица
Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че първата ваксина за Covid-19 ще получи позволение за приложимост в Европейски Съюз до седмица, а ва...
През миналата седмица страната регистрира приблизително над 212 000 нови случая на COVID-19 всеки ден. И за десети следващ ден във вторник, Съединени американски щати сложиха връх за хоспитализация - над 112 800 пациенти с COVID-19 в цялата страна.
Окръг Лос Анджелис заяви, че по-малко от 100 кревати са останали в интензивното поделение, което е обезпокоително ново дъно за най-гъсто популации окръг в страната.
В Ню Йорк кметът Бил де Блазио съобщи, че " степента на хоспитализация не е добра ", защото града регистрира към 2,89 хоспитализации на 100 000 души (експертите желаят този брой да е по-малък от 2 ).
Числото в цялата страна може да нарасне още повече, в случай че американците решат да пътуват и да се срещнат още веднъж за идните празници. Експертите предизвестяват от седмици против обичайните тържества, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространяване на вируса, което от своя страна може да докара до нов скок на случаите.
Губернаторите от североизточния и междинния запад пуснаха видео, насърчаващо американците да " удвоят " ограниченията за сигурност като маски и обществено разграничаване по време на празничния сезон и да преразгледат проектите си за пътешестване.
 В Русия не бързат да се имунизират В Русия не бързат да се имунизират
Докато Европа към момента се приготвя за имунизация против COVID-19, Русия към този момент се трансформира в пионер в тази област, написа Der Standard. Москв...
" Това може да е най-трудният миг в борбата ни с COVID-19, изключително с наближаващите празници. Докато имунизацията не е налична за всички и до момента в който не унищожим един път вечно този вирус, би трябвало да продължим да работим за взаимна отбрана ", обявиха губернаторите на Кентъки и Илинойс във видео известие.
" Ако планирате да пътувате или да се срещате с хора от други семейства за празниците, настояваме да размислите ", добави губернаторът на Охайо.
Според публични данни, повече от 4 000 000 души в Съединени американски щати са прекарали Деня на благодарността надалеч от вкъщи си, в това число над 1,6 милиона, които са пътували отвън щата за празниците, макар по-ранно предизвестие от CDC, че не предлага пътешестване за Деня на благодарността.
Американската академия по педиатрия съобщи във вторник, че близо 180 000 деца са диагностицирани с COVID-19 сред 26 ноември и 10 декември, което води до общия брой на децата с COVID-19 в Съединени американски щати до над 1,6 милиона от началото на пандемията. Това идва, защото ново изследване, оповестено от CDC, допуска, че даже измежду деца и юноши срещата с хора с COVID-19 и посещаването на срещи с хора отвън дома могат да бъдат свързани с по-голям късмет за позитивен тест за вируса. Но посещаването на учебно заведение персонално или грижи за деца " не е обвързвано с нараснала възможност " от позитивен тест за COVID-19, съгласно изследването.
Що се отнася наличието в учебно заведение, държавното управление на Съединени американски щати би трябвало да усили доста тестването на COVID-19, с цел да накара учебните заведения да се отворят още веднъж и да ги държат отворени, се споделя в нов отчет на Фондация " Рокфелер ". Пътната карта, оповестена в сряда, приканва за огромен подтик на тестванията COVID-19 до 300 000 000 теста на месец, особено за учители, възпитаници и чиновници, с цел да отворят още веднъж близо 100 000 държавни учебни заведения в цялата страна до март и да ги държат отворени. В него се споделя, че учениците би трябвало да бъдат изследвани за COVID-19 най-малко един път седмично, а учителите и чиновниците два пъти седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР