Много адреналин, спиращи дъха каскади (и специални ефекти), точен каст

...
Много адреналин, спиращи дъха каскади (и специални ефекти), точен каст
Коментари Харесай

Хобс и Шоу, или когато Дедпул се срещне с Бързи и яростни

Много адреналин, спиращи дъха каскади (и специфични ефекти), прецизен каст и фино възприятие за комизъм – това е в резюме първата странична случка на „ Бързи и гневни “, а точно спин-оф продукцията „ Хобс и Шоу “. Дуейн Джонсън-Скалата взима със себе си комедийния си бекграунд и необятната обиколка на бицепса си, Джейсън Стейтъм пък разчита на по-големия си опит във високоадреналинните заглавия, а комбинацията е изненадващо добра.

Предвид, че това е деветият филм от поредицата „ Бързи и гневни “ (макар и да не влиза в формалната класификация на филмите на Вин Дизел), „ Хобс и Шоу “ носи известна прохлада в себе си, която ще се стори ненапълно занимателна даже на хората, които не пазят сантимент към франчайза. Макар, че Скалата и Стейтъм са задоволително разпознаваеми имена – изключително за този род и за този филм, би трябвало да се означи, че най-вече позитиви лентата извлича от режисьора си – Дейвид Лийч.

От позицията си на някогашен каскадьор, той съумява да улови грандиозни моменти като хващането с ласо на цялостен хеликоптер или скачването на към пет автомобила един за различен в придвижване... Сцените, в които Люк Хобс (Скалата) и Декард Шоу (Стейтъм) нарушават всевъзможни закони на физиката са доста, а това е удар тъкмо в десетката за правилните почитатели на поредицата. Добавете към това и цяла палитра от транспортни средства и към този момент ще знаете сигурно, че филмът е заслужен правоприемник на завета на своя кино предходник.

Идрис Елба заслужава специфичен аплауз за ролята си на компютърно програмирания зложелател (или Черния Супермен, както се назовава самият той) – Брикстън. „ Дарен “ един път с патрон от Шоу, той е избавен от рискова организация, чиято цел е да докара човечеството до идващия стадий на еволюцията, заключаваща се в хибридност сред хората и машините. Друго основно допълнение на прослойка е Ванеса Кибри – очарователната сестра на Декард Шоу - Хети, която става повода за цялото крушение, разгърнато на огромния екран.

Най-голям позитив обаче феновете на седмото изкуство ще извлекат от по-малките функции. Като тази на Хелън Мирън, която е загадъчно очарователна в затворническата униформа на майката на Декард и Хети. Само нейното присъединяване е почтено да послужи като ранен коледен подарък за всеки, който е отишъл с прочут песимизъм до киносалона за „ Хобс и Шоу “. Уви, то напълно не е само. Предвид, че и самите Стейтъм и Джонсън са продуценти на заглавието,

Скалата съумява да притегли своя правилен актьорски приятел в продукцията. За тези, които са осведомени с кариерата на някогашния кечист, към този момент е ясно, че приказваме за Кевин Харт. Докато не попада под обстрел на хейтърски мнения поради остарели туитове на фона на желанието си да води премиите „ Оскар “, комикът е същинско украшение, изключително за заглавие в стилистиката на „ Бързи и гневни “. Той не блика от тестостерон, само че за сметка на това подправя баналните от време на време обидни намеци сред основните герои по подобен метод, че равнището на глупост да лепне усмивка на всеки киселяк пред екрана.

Стигаме до може би най-свежото попълнение на актьорския състав, което изискуем точно на режисьора Дейвид Лийч. Оставяме си го като за десерт, тъй като в последните години Райън Рейнолдс служи от ден на ден като поръчител за триумф в боксофиса. Няма да ви учудим, и тук главното оръжие на екранния Дедпул е възприятието му за комизъм. Той вербува Люк Хобс да се включи в супер значимата задача, от която зависи бъдещето на целия свят. Лепва си същата татуировка като тази на Скалата на гърдите и отива с ясното схващане, че двамата са освен най-хубави другари, само че даже братя... макар забележимата злост на Хобс. В случай, че към момента не сте изгледали финала на „ Игра на тронове “, предлагаме ви да не се отправяте към киносалона и за този филм, поради че

Рейнолдс звучно показва своите визии за разплитането на сюжетните влакна на хитовия сериал към финала на лентата. А за какво присъединяване му изискуем на Лийч? Феновете знаят, че двамата се сработиха точно за „ Дедпул 2 “, част от франчайза, който изстреля Рейнолдс към А-листата на Холивуд.

Макар българският фен да не е безусловно сензитивен към расовото многообразие във филмите, колкото киноманите оттатък Океана, ще споменем, че даже и по този аршин „ Хобс и Шоу “ се оправят повече от забележително. Целият франчайз постоянно е получавал положителни мнения по тази рубрика. Лийч не изневерява на традицията, като този път изпраща героите си в родната за Хобс страна Самоа, където - всред бойните подиуми и детонациите – аудиторията въпреки всичко ще може да надникне за малко и в локалната просвета.

Преди да оставим усещането, че „ Хобс и Шоу “ е шедьовър като никой различен, бързаме да отбележим, че лентата продължава с няколко бойни подиуми по-дълго от нужното. Тъкмо си затаил мирис по време на това, което си мислиш, че ще е кулминационния екшън и... още веднъж си сбъркал.

Продължителността на тези фрагменти води до непотребна мудност на другояче свежия летен филм. С риск някои почитатели на високоадреналинния род да възразят, полетите от небостъргачи и минаването с коли под тежкотоварни транспортни средства губят очарованието си точно поради непотребното обилие. Това безспорно води със себе си известно досада, а в случай че не внимавате, нежната ви половинка може и да се поддаде на някоя от прозявките си и сладко да заспи до вас.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР