Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Схемата действала

...
Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Схемата действала
Коментари Харесай

Мнима банкерка събира пари срещу обещание за кредит, излъганите са десетки

Мнима банкерка събира пари против обещания за заем. Схемата работила на територията на цялата страна от добре проведена незаконна група. Жалби са подадени в София, Пловдив и Кюстендил. Въпреки многочислените сигнали и това, че Министерство на вътрешните работи я търси, „ банковата служителка” прави следващ опит за машинация единствено преди две седмици, съобщи Нова телевизия.

Тя се показва за счетоводител, шеф на банков клон или за секретарка на началник на банка. Твърди, че урежда всевъзможни заеми. Излъганите от нея са десетки, с хиляди левове.

Казва се Петя Петкова, само че се показва и с други имена. Намира жертвите си на всички места - постоянно в салони за хубост. Така се среща с следващата излъгана от нея.

„ Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, за да си закупи коса от мен, тъй като е схванала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр”, споделя пострадалата.

Мним чиновник отмъкна 10 преносимия компютър от офис на софтуерна компания

Така съумява да влезе под кожата на собственичката на салона и да ѝ обещае мечтания заем. Представила се за шеф на клон на една от огромните банки.

„ Споделих, че ми трябват пари за апартамент. Близо 200 000 ми бяха нужни. На идващите пъти, лека-полека ми подсказваше, че има човек, който ѝ е като татко. Работели дружно от доста години. Занимавали се единствено с обезпечаването на кредити”, споделя още излъганата.

Въпросният човек в действителност е един от участниците в схемата. Той също има доста имена. За да не бъде махленски в закононарушение, избягвал срещи с жертвите си, само че пък им давал подробни инструкции по телефона. За да издейства заем, всеки клиент трябвало да му дава авансово % от сумата.

Измамената жена е подала тъжба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добралък. Мнимата банкерка Петя Петкова дала обещание да рефинансира заема ѝ от 20 000 лева, с цел да понижи нейната вноска. Запознали се посредством някогашна служителка на Община Куклен. Петкова поискала от библиотекарката 6 900 лева Жената изтеглила парите от пет компании за бързи заеми.

Издирваната от полицията е взела участие и в други схеми с неин съизвършител. Мъжът се представял за банкер и давал директиви единствено по телефона. Петкова играела ролята на негов счетоводител. Обещавали бързи пари против изтеглен заем. Така завлекли и момче с 60 000 лева

По персонална карта тя живее в центъра на София. Апартаментът ѝ обаче се оказва запориран от арбитър реализатор, а домоуправителят на блока изясни, че в никакъв случай не я е виждал.

Срещу Петкова има формирани пет досъдебни производства в полицейски ръководства в няколко града в страната. Органите на реда към момента я търсят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР