Мнението на старозагорци за ВиК ремонтите в града не е

...
Мнението на старозагорци за ВиК ремонтите в града не е
Коментари Харесай

Ремонтите на ВиК в Стара Загора: От трън, та на глог

Мнението на старозагорци за ВиК ремонтите в града не е положително.

Притеснени поданици алармират в обществената мрежа, че багерите на ВиК окончателно унищожават културното завещание на Стара Загора. Такова копане и при комунизма не е правено и има причина за какво не е копано дълбоко и с тежка техника. " Сега на ул. " Августа Траяна " излизат гробове и вадят скелети, които щели " да поставят в найлонови торбички и да прибират в музеите ", написа консуматор във Facebook.

Граждани упорстват безумният ВиК ремонт на хилядолетния град да бъде неотложно преустановен - няма потребност от него, споделят те и държат Неправителствена организация да вземе отношение по отношение на казуса.

Ето какво гласи обява в старозагорска група:

" Моля СПРЕТЕ ТОЗИ БЕЗУМЕН ВИК РЕМОНТ НА ХИЛЯДОЛЕТНИЯ НИ ГРАД С БЕЗЦЕННА ИСТОРИЯ ПОД НЕГО, КОЯТО С БАГЕРИ съдебна експертиза УНИЩОЖАВА БЕЗВЪЗВРАТНО! Вчера инженерът началник на план сподели, че “по някаква причина не били в никакъв случай разкопавани “Августа Траяна” и други улици! Абе, дребосъче, изпод всичко е античен град и някой от по-старите генерации са знаели какво има изпод и за какво да не се копае с тежка техника! Такова копане и при комунизма не е правено И ИМА ПРИЧИНА ЗАЩО НЕ Е КОПАНО НАДЪЛБОКО И С ТЕЖКА ТЕХНИКА! Сега на “Августа Траяна” излизат гробове и вадят скелети, които щели “да поставят в найлонови торбички и да прибират в музеите”! Има ли тук кореняци старозагорци? Това са ВАШИТЕ ПРА-ПРА-ДЯДОВЦИ И БАБИ! С багерите окончателно се унищожава културно завещание, доста по-важно и по-голямо международно благосъстояние от тръбите на ВИК-то или годишните загуби на вода, каквито и да са те! Какво постанова да се изоре безусловно целия град и окончателно унищожи?! Ходят младежи при ВиК служащите да ги питат монети и скъпи предмети намират ли! Представяте ли си размера на всичко това? Целият център! Няма потребност от подобен ремонт! Така ли няма някое Неправителствени организации, което да вземе отношение?! Иначе, за всевъзможни идиотски дела постоянно са на първа линия! СПРЕТЕ ТОЗИ БЕЗУМЕН РЕМОНТ! И без това при стоеж та здания окончателно се унищожават археологически артефакти. Други изчезват нанякъде и те окончателно. Останалото се натрошава, бетонира и майната му, все едно сега нямаме вода, та единствено това гигантско разкопаване е спасението! Не ви ли стига, че под блокове и административни здания задоволително е разрушено от хилядите години история, доказващи, че сме евентуално най-древната Дунавска цивилизация в Европа? Само под улиците не беше орано и бърникано в дълбочина да се разместват историческите пластове и да се унищожава! СПРЕТЕ РЕМОНТА! ".

Мартина Дилева, една от коментиралите поста, е сигурна, че в този ремонт има доста противозаконни дейности на ВиК. Снежана пък счита, че казусът идва от новото управление на сдружението: " С новото управление на ВиК " От бодил та на глог ". Ремонтът е по-скоро с користни цели. Дано не ни сполети някоя неволя с това безкрупулно поругаване на историята. ", написа тя.

Ще има ли развиване по проблема - продължаваме да следим тематиката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР