Млякото от млечни крави в Тексас и Канзас е дало

...
Млякото от млечни крави в Тексас и Канзас е дало
Коментари Харесай

Млекодайни говеда в Тексас и Канзас са дали положителен тест за птичи грип

Млякото от млечни крави в Тексас и Канзас е дало позитивен тест за птичи грип, оповестиха американски чиновници в понеделник.

Съобщено е за болестта при по-стари млечни крави в тези щати и в Ню Мексико. Симптомите включват понижена лактация и невисок вкус.

Това идва седмица откакто публични лица в Минесота оповестиха, че козите във плантация, където е имало огнище на птичи грип измежду домашните птици, са били диагностицирани с вируса. Смята се, че това е първият път, когато птичият грип - прочут също като високопатогенна инфлуенца по птиците - е открит в добитъка в Съединени американски щати.

Снабдяването с комерсиално мляко е безвредно съгласно Министерството на земеделието на Съединени американски щати. Мандрите са задължени да позволяват в питателните доставки единствено мляко от здрави животни, а млякото от заболели животни се отклонява или унищожава. Пастьоризацията също убива вируси и други бактерии и процесът е нужен за мляко, продавано посредством междущатска търговия, споделиха те.

„ На този стадий няма опасения отн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР