Млечната напитка е изключително ценна, когато става въпрос за подхранването

...
Млечната напитка е изключително ценна, когато става въпрос за подхранването
Коментари Харесай

Разтвор с мляко прави чудеса с цветята вкъщи

Млечната напитка е извънредно скъпа, когато става въпрос за подхранването на цветята. Най-вече работи удобно върху цъфтящите растения. Много е значимо обаче поливането да се прави единствено вечер.

Знаете, че млякото е богато на калций, калий, магнезий, мед, желязо и доста други. То ще подкрепи развиването на цветята и ще укрепи имунната им система. След дъждовните интервали растенията се нуждаят от спомагателни грижи, в случай че желаеме да ни радват с буйни и наситени цветове.

Мляко и вода – гаранция за изобилен разцвет За да подхраните цветята, ще са ви нужни две съставки – мляко и вода. Смесват се в съответствие 1:3. Използва се прясно мляко, което преди този момент не е минало термична обработка. То ще играе ролята на предпазен пласт и няма да разреши цветята да страдат от гъбични инфекции.

След като приготвите млечния разтвор, поставете го в бутилка с разпръсквач. Пръскайте цветята вечер, когато слънчевите лъчи не са толкоз мощни. Това поддържане разрешава да се прави през целия сезон. Ако времето е дъждовно, можете да ги подхранвате един път или два пъти в седмицата.

Много скоро резултатите ще бъдат налице. Що се отнася до това какво мляко да употребявате, няма изключително значение. Ако имате опцията да се възползвате от свойствата на домашния артикул, би било ужасно. Домашното мляко е доста по-богато на потребни субстанции и ще успее да обезпечи оптималната отбрана на вашите растения.

Съществуват и доста други способи за поддържане на цветята. Натуралните средства напълно не са по-малко ефикасни от тези торове, които можем да закупим от магазина. За подхранването на растенията в градината се употребяват още наслойка от кафе, бананови кори, пепел (за предпочитане от широколистни дървета), яйчени черупки и редица други, поучават от Actualno.com.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР