Млечен или тъмен, с ядки, сушени плодове и аромати… безбройни

...
Млечен или тъмен, с ядки, сушени плодове и аромати… безбройни
Коментари Харесай

Споделете и спечелете: Имате ли любим шоколад, предпочитана марка?

Млечен или мрачен, с ядки, сушени плодове и аромати… безбройни разновидности. Малко са хората, които не обичат шоколад. Наричат шоколада храна на щастието и афродизиак. Затова тази седмица сме на сладка вълна и ви питаме имате ли обичан шоколад? Може да спечелите „ Момичето от замъка “ – първия разказ от новата поредност на Санта Монтефиоре.
6  аргументи да ядете шоколад:
 
1. Богат на минерали
В едно късче шоколад има магнезий, фосфор, калий, желязо, цинк, както и витамини от група В. Когато се съчетава с разнообразно хранене, шоколадът взе участие сполучливо в хранителния баланс. Наблегнете на черния му вид и забравете за бисквитите с заряд и глазура, в които шоколадът е малко, а захарта – прекомерно доста.

 

 Имате ли обичан шоколад?

 
2. Естествен антидепресант
Защо шоколадът усъвършенства насторението? Първо, тъй като съдържа магнезий – минерал, прочут с релаксиращите си свойства и с присъединяване си в нервните процеси в мозъка. Освен това в шоколада има теобромин, който е мощен стимулант. Други негови съставки – тирамин и фенилатиламин, са близки по деяние до амфетамините, които влияят върху мозъка и покачват резултата на невротрансмитерите. Някои откриватели съпоставят резултата на шоколада с този на канабиса.

 
 3. Помага против бръчки
Черният шоколад е един от десетте хранителни продукта, които съхраняват младостта. Какаото е богато на флавоноиди и по-точно на катехини, които имат мощен антиоксидантен резултат върху кожата и целия организъм. Освен това шоколадът дава сила и наслаждение – два фактора, които ни карат да се усещаме млади.

 
4. Предпазва от сърдечносъдови болести
Флавоноидите, съдържащи се в какаото, играят значима роля за здравето на сърдечносъдовата система, тъй като благоприятстват понижаването на „ неприятния ” холестерол в кръвта и укрепват стените на кръвоносните съдове.

 

 
5. Регулира кръвното налягане
Отново флавоноидите  оказват помощ и за значителен спад на кръвното налягане при хипертониците и за стабилизиране на равнището му.

 

 Имате ли обичан шоколад?

 
6. Черният шоколав не води до напълняване
Богат на липиди и глюциди, шоколадът съдържа 500 калории на 100 грама. Но това не би трябвало да го изключва от менюто ви. Няколко късчета черен шоколад дневно ще ви накарат да забравите за други, доста по-калорични лакомства, като в това време ще ви даде наслаждение и скъпи минерали и витамини. Оптималната дневна доза е 30 г шоколад със 70% наличие на какао – от това количество няма да напълнеете.

 
►Тази седмица ви питаме: Имате ли обичан шоколад, желана марка?
 
УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:
Участници: В играта могат да вземат участие всички регистрирани консуматори в Rozali.com.

Период: 00:00 часа на 27.04.2023 година до 23:59 часа на 03.05.2023 година

В играта вземат участие единствено правилните отговорите оставени в коментар под играта.

На 04.05.2023 година на същата страница ще бъде оповестено името на спечелилия, който ще бъдат определени на инцидентен принцип измежду всички участници в играта.

Печелившият ще бъде известен с персонално известие за метода на приемане на премията.

Rozali.com си резервира правото при непотърсена премия в границите на 7 работни дни да изтегли нов участник.
►►►Победителят ще завоюва

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР