Младшите и старшите посланици от ППМГ – Враца проведоха уъркшоп

...
Младшите и старшите посланици от ППМГ – Враца проведоха уъркшоп
Коментари Харесай

Посланиците на Европейския парламент от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца с уъркшоп „Бъди чут“

Младшите и старшите посланици от ППМГ – Враца организираха уъркшоп на тематика „ Бъди чут “. Гост на събитието бе госпожа Биляна Църноречка – пресаташе на осведомителното бюро на Европейския парламент в България. Учениците показаха себе си, като подчертаваха върху претекстовете си за присъединяване в програмата за учебни заведения посланици на Екологичен потенциал, която им дава спомагателни познания за европейските институции и правата им на жители, развива уменията им да презентират и работят в екип, осведоми ги за благоприятни условия за личностна реализация в европейски мащаб.
Госпожа Църноречка и младшите посланици направиха Brainstorming по въпроса „ Защо е значимо да гласуваме на изборите за Екологичен потенциал? “. Дванадесет от аргументите да бъдем дейни като гласоподаватели бяха показани посредством осведомително табло под формата на дванайсетте звезди от европейското знаме. По време на непринудения разговор се създаде и различен афиш, на който младите посланици показаха накратко основаването и приемането на законите в Европейски Съюз и ролята на другите институции.
Приятната атмосфера беше допълнена и от осъществяването на младши дипломат Александър Георгиев от XI клас на съветската ария „ Позови меня “. Госпожа Църноречка беше очарована от младшите посланици от врачанската природо-математическа гимназия.
Възпитаниците на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ демонстрираха и уменията си да работят с Photonics Explorer – научно –експериментален комплект на STEM Programs. Това беше следващото доказателство за устрема на посланиците да създадат учебното заведение европейска територия на науката и знанието. Както сподели Ева Майдел по време на конференцията на високо ниво „ Мастърс ъф диджитал “ в Брюксел: „ Ако желаеме Европа да диктува новите трендове, би трябвало да влагаме в човешки капитал. Защото 75% от най-бързо разрастващите се специалности изискват STEM умения (Science, Technology, Engineering, Mathematics).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР