Младият Юки Ендо бе осъден на смърт за двойното убийство

...
Младият Юки Ендо бе осъден на смърт за двойното убийство
Коментари Харесай

Осъдиха японец, избил семейството си, на смърт

Младият Юки Ендо бе наказан на гибел за двойното ликвидиране на родителите си и палеж, които той е направил, преди да навърши пълноправие, като това е първият случай на налагане на най-тежкото наказване при сходни условия в Япония, съобщи организация Киодо. 

Обвиняемият направил нападението през 2021 година, когато е бил на 19-годишна възраст. През април 2022 година японските управляващи намалиха възрастта за навършване на пълноправие от 20 на 18 години. 

Ендо бе приет за виновен по обвиняване, че е умъртвил с нож 55-годишния татко и 50-годишната майка на своя позната в дома им в Кофу, префектура Яманаши. Освен това той е ранил по-малката сестра на своята позната и е запалил къщата им.

Японското законодателство предвижда смъртно наказание и за палеж на помещение, в което има човек все още на закононарушението. 

Прокуратурата изиска смъртно наказване, като уточни, че обвиненият деликатно е планирал закононарушението, а възрастта на Ендо не е причина съдът да се въздържи от постановяването на най-тежката присъда, заяви Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР