Младият творец Александра Филипова подреди първата си самостоятелна изложба в

...
Младият творец Александра Филипова подреди първата си самостоятелна изложба в
Коментари Харесай

Талантливата Александра се вдъхнови от Норвегия

Младият създател Александра Филипова подреди първата си независима галерия в България " Илюстрации на риби от Норвежко море " в Регионалния природонаучен музей в Пловдив.

Изложбата включва 15 илюстрации на риби и една медуза от Норвежко море.

Всички картини са рисувани с акварелни бои и моливи, сподели за Българска телеграфна агенция Филипова. Тя живее повече от година в Норвегия и като създател е въодушевена от локалната природа. Наблюдавам постоянно разнообразни типове риби в аквариума в град Тромсьо и взех решение да ги обрисувам, описа авторката. Представени са тресчица, скумрия, морски вълк, лъвска медуза, Белдюга, Европейска камбала и Атлантическа камбала, която е скъп тип за Норвегия. Интересен тип са пъстървите, които живеят в сладководен басейн, само че може да се трансферират в солена вода, изясни Филипова. 

Александра Филипова е бакалавър по Опазване и възстановяване на културни полезности във факултета по изящни изкуства на университета " Complutense " в Мадрид и магистър по Културен туризъм и културно планиране в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Занимава се интензивно с запазване на културно завещание и изобразително изкуство в България и в чужбина. Има две други групови изложения в чужбина, в региона на пластичните изкуства и дизайна.

Посетителите ще имат опцията да видят една дребна част от загадъчните типове на Норвегия до 28 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР