Младият талант на Балкан Ботевград Александър Гавалюгов ще продължи кариерата

...
Младият талант на Балкан Ботевград Александър Гавалюгов ще продължи кариерата
Коментари Харесай

Български баскетболист ще играе в Академията на НБА

Младият гений на Балкан Ботевград Александър Гавалюгов ще продължи кариерата си в влиятелната NBA Global Academy, оповестиха от ботевградския клуб.
Прочетете още
Ето какво написаха от Балкан:

„ Александър Гавалюгов продължава пътя си в NBA Global Academy. След престоя си в Австралия, Академията му предложи цялостна стипендия.

NBA Global Academy е един от елитните баскетболни подготвителни центрове, ситуирани в Канбера, Австралия. Академията е в партньорство с Basketball Australia’s Centre of Excellence в Австралия и служи като център на NBA за най-хубавите евентуални момчета и девойки отвън Съединени американски щати, които упражняват под наблюдението на наети от NBA треньори

През този сезон Сашко взе присъединяване на влиятелния шампионат Адидас Next Generation,който се организира в Задар, като бе селектиран в сборния тим и направи огромно усещане с играта си отбелязвайки приблизително по 13 точки и 5 асистенции. След това бе извикан и на финалния шампионат, който се организира в Каунас, Литва. Като с тима си завоюва второ място в Европа.

През годините с подрастващите тимове на БК Балкан е печелил 8 трофеи на България, 4 Купи на България, също по този начин Купа на ББЛ с втория мъжки отбор и два пъти първенец на България с представителния мъжки тим. Печелил е множествено самостоятелни награди, като на Европейското състезание U16 предишното лято, което се организира в град София, бе определен в Идеалната петица на шампионата и стана топ изпълнител.

Успех, Сашко по пътя на гонене на фантазиите си! “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР