Младият консервативен лидер Себастиан Курц и неговата Австрийска народна партия

...
Младият консервативен лидер Себастиан Курц и неговата Австрийска народна партия
Коментари Харесай

Младият Курц спечели изборите в Австрия

Младият закостенял водач Себастиан Курц и неговата Австрийска национална партия (АНП) завоюваха парламентарните избори в Австрия. Така 31-годишният сегашен външен министър на страната е на път да оглави новото й държавно управление. Ако го направи, той ще бъде най-младият министър председател освен в Австрия, само че и в Европа, съобщи Нова телевизия.

Преди това обаче ще би трябвало да си откри съдружен сътрудник, защото партията му завоюва 31.6% от гласовете, което е незадоволително, с цел да образува сама кабинет. Много евентуално е сътрудник на АНП да стане крайнодясната Партия на свободата, която се афишира за строга имиграционна политика. За сходна, въпреки и не толкоз последна, политика се обявяваше нееднократно и Курц.

По последни данни общо 5 партии минават 4-процентната преграда и влизат в новия австрийски парламент. Извън него към този момент остават Зелените, макар че се очакваше да завоюват депутатски мандати.

Победител АНП на Себастиан Курц, а второто място е за крайнодясната Партия на свободата. Те изпреварват социалдемократите, въпреки и с доста дребна преднина, съобщи бТВ. След това се подреждат либералите, а последни към този момент са отцепниците от " Зелените ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР