Младият актьор Павел Иванов, който беше избран за ролята на

...
Младият актьор Павел Иванов, който беше избран за ролята на
Коментари Харесай

Новият Гунди заработвал като иконом при Стефан Данаилов

Младият артист Павел Иванов, който беше определен за ролята на Георги Аспарухов-Гунди, е бил иконом на своя преподавател – огромният Стефан Данаилов. Мастера харесал момчето още на кандидат-студентските изпити за Театралната академия, а когато изгубил брачната половинка си Мария, го помолил да се грижи за семейството му. Иванов се грижел и за учителя си в последните дни, преди да си отиде от този свят.

Павел Иванов спечелил учителя си по актьорско майсторство – Стефан Данаилов, с едно изречение на приемния изпит в Театралната академия. Бил подготвил монолог от Чехов, само че съумял да каже едвам няколко думи, когато Мастера го прекъснал и му споделил, че ще го чака в идващия кръг. Този идващ кръг минал по същия метод – младежът споделил едно изречение и още веднъж бил пресечен. За третия кръг Данаилов споделил, че ще е по-труден. Извикал инцидентни хора от улицата и предизвестил момчето: „ Имай шанса да не пееш и да не танцуваш! ”. Павел обаче още от детската градина се занимавал с национални танци – точно с тях за първи път стъпил на сцената, тъй че задачата освен не го тормозила, а даже го предиздвикала да се успокои, че сигурно ще бъде признат в НАТФИЗ. И се оказва прав.

Споменатите събития се разиграват през 2012-а. Две години по-късно Мастера губи своята брачна половинка Мария. Спешно му би трябвало непосредствен човек, който може да поеме грижите за дома му. Решава да помоли младия Павел, който за две години е станал обичаният му студент. Момчето, с изключение на надарено, е доста отдадено на фантазията си да бъде добър артист. Освен това прави усещане с образование, почтеност и преданост. Данаилов му предлага да стане негов иконом против възнаграждение. За Павел предлагането е добре пристигнало. Той е прекомерно ангажиран в Академията, с цел да стартира работа против възнаграждение, а разноските му са огромни, защото е от Русе и, с изключение на за всичко друго, му би трябвало пари за квартира.
Същата година младежът получава първата си роля в Народния спектакъл. Говори се, че Ламбо му е съдействал в символ на признателност за помощта, която получавал от Иванов. Първата роля на Павел е в зрелище на сестрата на Данаилов – Росица Обрешкова. Момчето обаче потвърждава, че е заслужило този късмет, и през днешния ден към този момент е измежду най-утвърдените млади артисти. В театъра работи с Мариус Куркински, Юрий Дачев, Петринел Гочев, а преди две години получава основна роля и в хитовия сериал „ Татковци ” на Би Ти Ви. Хората бързо привикват с положителния ветеринар Тодор, който, останал вдовец, отглежда самичък щерка си. Тогава към този момент е бил определен и за ролята на футболната легенда Георги Аспарухов в първия филм за живота му „ Гунди – легенда за любота ”. Снимките на лентата, за която „ Уикенд ” писа, започнаха преди дни на столичния стадион „ Раковски ”. Днес артистът признава, че е посветил цели 6 години на подготовката си за този план.

В последните 5 години от живота на Мастера неговият възпитаник е най-близкият му човек. Той поема грижите за Ламбо и когато здравето му дефинитивно го предава. Говори се, че някогашният към този момент студент от иконом се е трансформирал в болногледач на своя преподавател. Младият артист в никакъв случай не е споделял това обществено, само че хора от обкръжението му описват, че Ламбо се тормозил да наема жена, която да се грижи за него. Разчитал за всичко на Павел. Двамата вземат участие дружно и в последното представления на Ламбо – „ Актрисата ”, в което Данаилов, с изключение на най-голямата звезда на сцената, е и постановчик. В спектакъла роля получава и различен обичан възпитаник на огромния артист – Ненчо Илчев.
Павел в нито един миг не си разрешава да съобщи доверието на своя преподавател. Той е с него до последния му ден, като в това време не си разрешава са проиграе възможностите, които Мастера му дава. Освен на триумфи в работата, през днешния ден той се радва и на благополучие в персоналния си живот. С дамата до него – балерината Марина Стоилова, се готвят за женитба. Двойката се сгоди при започване на предходната година, а при започване на тази се роди и първото им дете. Актьорът не разкрива пола, нито името на бебето си, само че е показвал в обществените мрежи по какъв начин тренира с него, настанено комфортно в кошчето. „ Всичко е допустимо ”, е коментарът на Иванов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР