Младите и талантливи програмисти на България будят чувство на гордост

...
Младите и талантливи програмисти на България будят чувство на гордост
Коментари Харесай

Държавният глава: Младите и талантливи програмисти на България будят чувство на гордост и дават оптимизъм за нашето бъдеще

Младите и надарени програмисти на България будят възприятие на горделивост и дават оптимизъм за нашето бъдеще. Със забележителните си достижения те почтено пазят челното място на страната ни в класациите паралелно до най-развитите страни. Това съобщи президентът по време на церемонията в СУ „ Климент Охридски “ по награждаване на спечелилите в 22-ото издание на състезанието по програмиране “CodeIT ”.

Събитието се организира под патронажа на президента и се провежда от софтуерната компания " Мусала Софт " в партньорство с представители на бизнеса, неправителствени организации, IT асоциации и водещите просветителни институции в България.

Президентът връчи премията на спечелилия в 22-ото издание на състезанието „ CodeIT ” Мартин Копчев, който е възпитаник в 12 клас в ПМГ " Акад. Иван Гюзелев " в Габрово, част е от националния тим по информатика на България и печели за повторно надпреварата. Отличени с грамоти бяха още 11 участници в състезанието. В него всяка година вземат участие над 200 младежи от България и други страни по света. Повечето от тях са възпитаници и студенти, носители на национални и интернационалните награди от състезания и олимпиади по информатика.

„ Цялото ни общество е съпричастно с триумфите на нашите млади програмисти ", уточни президентът и поздрави отличените младежи, взели присъединяване в надпреварата, за техните триумфи, креативност и старание. Държавният глава, напомни, че състезанието, основан през 2000 година като национално съревнование, през днешния ден е в челото на най-елитните състезания по информатика и във всяко последващо издание се включват от ден на ден участници от България и чужбина. приветства и уредниците, спонсорите и менторите за поддръжката в търсенето на новаторски решения и за дългогодишните старания, вложени в подготовката на състезатели на международно равнище.

„ Развитието на стопанската система в днешните предизвикателни времена зависи в доста огромна степен точно от високите технологии “, акцентира президентът и добави, че за това са нужни специалисти с качества, каквито се построяват в надпревари като „ CodeIT ”. 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР