Млади доброволци връщат надеждата за живот в малките населени места

...
Млади доброволци връщат надеждата за живот в малките населени места
Коментари Харесай

Обновяват едно от най-големите български села

Млади доброволци връщат вярата за живот в дребните обитаеми места у нас. Група запалянковци в едно от най-големите села в България- Старцево, обновяват родното си място със лични средства. Идеята е да го създадат по-привлекателно и красиво място за живеене и туризъм.

Идеята е единствено част от начинанията на група младежи, които вземат решение да обновят образа на родното си място и да му дарят нов живот, прецизира Канал 3. Ентусиастите се събират посредством фейсбук групата " Красиво Старцево “. В началото са шепа хора, само че с всеки минал ден доброволците се усилват и концепциите за развиване стават от ден на ден. А с цел да бъдат осъществени, всеки подарява от личния си джоб.

Само за 3 месеца доброволците съумяват да обновят напълно образа на центъра на селото. Изработват нови дървени пейки, нов надпис за кметството, красиви саксии за цветя. Слагат и нови флагове. Голяма част от даренията идват от старцевци, които от години живеят в чужбина, само че се прибират постоянно поради хубостта и любовта към родното си село. Част от тях е и Пламен, който е един от най-активните участници в самодейността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР