Младежко обединение в БСП - София разпротсрани позиция, относно въведените

...
Младежко обединение в БСП - София разпротсрани позиция, относно въведените
Коментари Харесай

Поискаха PCR тестовете да са безплатни в София

Младежко обединяване в Българска социалистическа партия - София разпротсрани позиция, по отношение на въведените противоепидемични ограничения на територията на Столична община.
Публикуваме мнението без редакторска интервенция.
 Сериозни въпросителни: Ще има ли в действителност безвъзмездни проби за COVID-19 с направление? Сериозни въпросителни: Ще има ли в действителност безвъзмездни проби за COVID-19 с направление?
Един, два, най-много три признака – това е главното ми наблюдаване върху пациенти, които след това се потвърждават, че са заболели от...
" В продължение на съвсем 10 месеца България и светът водят сериозна битка с пандемията, породена от COVID-19. В другите страни тя протича по друг метод. У нас държавното управление се бори посредством разнообразни способи, огромна част от които са неефективни, а Столична община не способства задоволително в борбата с вируса. На 22.10.2020 година влезе в действие заповедта на министъра на опазването на здравето за наложителното носене на маски навън. Закупуването на маски обаче натоварва в допълнение бюджета на всяко домакинство и то във време, в което множеството българи изпитват финансови компликации и не усещат поддръжка от институциите. Голяма част от българските жители не могат да си разрешат закупуването на маски или постоянната им промяна.
На съображение член 63, алинея 9 от Закона за здравето, държавните и общинските органи основават нужните условия за осъществяване на ограниченията, налагани със заповед на министъра на опазването на здравето или със заповед на шефа на съответната районна здравна ревизия в съгласие с основния държавен здравен контрольор за територията на обособена област, община или обитаемо място, като средствата за реализирането им се обезпечават от държавния бюджет, надлежно от общинските бюджети. Ние от Младежко обединяване в Българска социалистическа партия - София призоваваме кмета на София, Йорданка Фандъкова да съблюдава тази законова норма и да помогне на нуждаещите се софиянци в общата битка против този рисков за мнозина вирус.
Вторият огромен проблем в битката с пандемията е обвързван с опцията на жителите да заплатят изработката на PCR проби за тях и околните им. Тези проби са нужни за диагностицирането на COVID-19 и са част от ограниченията за ограничение на болестта посредством карантина при появяването на позитивен тест. Един сходен тест коства към 120 лв., което е непостижима сума за огромна част от обществото. В България над 2 000 000 българи живеят под прага на бедността. От тях към половин милион българи работят на минимална заплата от 610 лв.. Това са хора, които мъчно свързват двата края. За тях високата цена на тестването е непостижима. Нека не забравяме и обстоятелството, че при признаци на COVID-19 човек би трябвало да си направи PCR тест, с цел да бъде диагностициран и с цел да му бъде наложена карантина. Много хора не престават да вървят на работа макар признаците, тъй като нямат опция да отделят 120 лв. от бюджета си и да си създадат този вид проучване. То е належащо, тъй като след позитивен PCR тест РЗИ издава болнична записка, която пациентът може да показа пред работодателя си, с цел да остане под карантина и да не популяризира болестта. Поради тази неспособност да отделят такава част от бюджета си, доста хора не престават да вървят на работа, с което ежедневно нарастват и случаите на инфектирани.
От друга страна, близо 1 000 000 пенсионери взимат до 350 лв. пенсия и е безусловно невероятно човек от най-тежко засегнатата от вируса възрастова група да отдели 120 лв. , с цел да си направи сходен тест и да вземе незабавни ограничения. От къде тези групи хора могат да намерят средства за грижа за личното си здраве и здравето на близките по време на пандемията? Това съставлява голям проблем за мнозина и Столична община, взаимно с държавното управление на Република България, би трябвало да вземат незабавни ограничения за сполучливото справяне със обстановката.
 Шикерова: Повечето PCR проби са с огромна надценка, а страната даже не пробва да я ограничи Шикерова: Повечето PCR проби са с огромна надценка, а страната даже не пробва да я ограничи
Нарастването на броя на заболелите от ковид оказва помощ на бизнеса с PCR проби да процъфтява. Надценките са многократни, а в цените...
Ние от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София настояваме за незабавни ограничения в тази посока и предлагаме следните решения на тези проблеми:
Осигуряване на безвъзмезден PCR тест за всеки жител до 18 годишна възраст, пенсионер и обществено слаб на територията на Столична община ; Осигуряване на безвъзмезден PCR тест за всеки жител с месечни приходи до 650 лева; Дотиране на 50% от цената на PCR тест за всеки жител с месечни приходи сред 650 и 1000 лева; Изготвяне на контракти сред Столична община и български предприятия за направата на маски за обезпечаването на безвъзмездни защитни средства за всички поданици на територията на София и стимулиране на българската икономика; Осигуряване на безвъзмездни маски на пунктовете за продажба на билети за градския и междуградския транспорт; Осигуряване на безвъзмездни маски на входовете на всички болнични заведения, общински и държавни институции; Осигуряване от Столична община на маски за всички чиновници и гости на открити и закрити пазари, както и на всички публични места, където има скупчване на хора, които да бъдат раздавани гратис на входовете на тези обекти; Задължително обезпечаване на безвъзмездни маски на входовете на всички молове, супермаркети и огромни търговски обекти.
Намираме се във времена на тежка рецесия, по време на която институциите би трябвало да обезпечат опазването на здравето и живота на всеки жител на Република България. По този метод може да бъде лимитирано разпространяването на вируса и да бъдат избавени човешки животи. Младежко обединяване в Българска социалистическа партия - София упорства Столична община и българското държавно управление да вземат незабавни ограничения за преодоляването на обстановката и прекъсването на разпространяването на COVID-19 у нас. Осигуряването на нужните средства за съблюдаване на към този момент признатите ограничения за битка с вируса би довело до намаляването на инфектираните без нужда от всяване на спомагателен боязън, суматоха и напън върху обществото. За страдание, вместо обезпечаване на действителна помощ за жителите, ръководещите употребяват страха на хората като главен механизъм, с който ръководят рецесията през последните месеци.
Ние от Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София настояваме институциите да оказват помощ на всеки българин в битката с COVID-19, с цел да можем дружно да изведем България от рецесията. Призоваваме всички жители да съблюдават към този момент въведените и да бъдат единни в битката с вируса. "
 Лабораториите оферират PCR-тестове с голяма надценка Лабораториите оферират PCR-тестове с голяма надценка
С увеличение броя на заболелите от ковид бизнесът с PCR проби процъфтява, написа " Сега ". Надценките са многократни, а в цените и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР