Младежкият театрален фестивал Океан от любов“ ще се проведе от

...
Младежкият театрален фестивал Океан от любов“ ще се проведе от
Коментари Харесай

Фестивалът „Океан от любов“ събира театрални състави от 9 града в Пазарджик

Младежкият сценичен фестивал „ Океан от обич “ ще се организира от 29 март до 1 април 2024 година в Младежкия дом в Пазарджик. Тази година ще показват продукциите си трупи от девет града: Пазарджик, София, Банкя, Варна, Сливен, Перник, Стара Загора, Благоевград, Разград.

Експертите на кръглите маси ще бъдат актьорите Гьорги Георгиев – Áнтика („ Шрек “, Скачай “, „ Авеню Q ” и др.; режисьор на спектакли от самостоятелната сцена), Самуела-Ивана Церовска (ДТ " Стефан Киров " – Сливен), Мая Бежанска (телевизионна и театрална актриса), Петър Влайков (актьор, шеф на Пловдивския куклен театър). Както всяка година екипът от специалисти ще разяснява градивно спектаклите дружно с трупите.

Участниците във фестивала ще имат опцията да се включат в театрално ателие по пластика с водещ наставник Стефания Георгиева и ателие по поетично слово с водещ наставник Ангелина Славова. Както и в мотивационна среща с режисьора Яна Титова и основната актриса във кино лентата „ Диада “ Маргарита Стайкова.

Експерименталната театрална лаборатория Драма лаб, в която участници от разнообразни трупи работят в границите на фестивала и показват театрален артикул също в границите на „ Океан от обич “ ще се осъществя под менторството на Константин Еленков (познат от „ Одисей “ и „ Коприна “ на Пловдивския театър), в колаборация с композитора Явор Карагитлиев.

Фестивалът ще се открие с фотоизложба „ Артисти за деца “ на професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова. Тя е част от програмата „ Артисти за деца “, продуцирана от Фондация " ДЕН ГРИ " и ръководена от Елена Панайотова в Кения (2011- 2017) и България (2002-2017). Фотоизложбата „ Далеч от Африка “ към същата стратегия ще бъде изложена в Галерия „ Георги Машев “ от 25 март до 7 април. В този план са били въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 актьори от Африка и Европа, подготвени от български екип в практиките на приложния спектакъл. През 2016 програмата е измежду осемте плана от общо 1800 от целия свят, подкрепени от ЮНЕСКО за допринасяне за културно многообразие в света.

Младежки сценичен фестивал „ Океан от обич “ е основан през 2006 година като фестивал на смеха. Днес е един от водещите юношески фестивали за спектакъл. Екипът на фестивала схваща изгодите и резултата от заниманията с спектакъл и дава опцията и свободата младежите да се показват посредством творчество и да развиват своите умения посредством среща с разнообразни експерти. „ Океан от обич “ е първият фестивал, в който се вкарват театрални ателиета за участниците, както и градивно разискване на спектаклите.

Фестивалът се финансира от Община Пазарджик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР