Младежката организация на ДСБ публикува позицията си, след изказване с

...
Младежката организация на ДСБ публикува позицията си, след изказване с
Коментари Харесай

Младежкото ДСБ с въпроси към партията, след изказването на Стоян Михалиев

Младежката организация на ДСБ разгласява позицията си, след изявление с откъс на думи на Иван Костов по време на конференцията на партията в събота.

Ето какво питат те и какво чакат:

Противно на предубежденията за нашата младежка волност и реактивност МДСБ си дадохме време. Оценихме трезво и обсъдихме с всички наши членове събитията в Зала 3 на НДК от предходната събота.

В резултат, насочваме следните питания до всички управителни органи в ДСБ и мощно се надяваме да получим отговор.

Считате ли за възможно и морално депутат, зам.-председател на Комисията по просвета и медии, член на Националното управление на ДСБ, да прави цитираното по-долу послание към делегатите:

„ Сега разбирате ли за какво господин Костов беше срещу да имаме младежка организация?

Признавам си, че тогава не съм разбирал. Неговата мъдрост е толкоз огромна, че и през днешния ден, въпреки и да не е тук сега измежду нас, той ни учи какво е хубаво и какво не е хубаво за една организация. Искам да ви кажа и друго. Днес чух доста хора да се изричат от негово име. Хора, които даже не са учредители. Те щели да ме връщат към учредителните полезности. Извинявайте, аз съм от учредителите, написал съм химна, аз ли не знам кои са учредителните полезности, та ще ме връщате и ще ме поучавате?

Нагледах се през всички тези години на млади революционери с огромни упоритости, които ни споделяха “не, би трябвало да бъде новата власт, новата смяна в партията, тъй като ние сме младите, ние ще ви променим, ние сме полъхът на новото. Стига с този консерватизъм, стига с вашите внушения трябват нови младежи с нов лъх, който никой не ги знае даже да станат”. Да, всички тези които говореха по този начин знаете ли къде са през днешния ден? Принизени са до равнището на прислужници на една сикаджийска мутра. [...]

Това е разликата, че аз не съм подготвен да сменя тези полезности и да се обърна и да кажа „ Добре, дано да дойдат младите, дано ни закарат при Петър Николов, дано ни закарат при Даниел Митов, дано ни създадат и нас прислужници. “

Предвид публичният отзив, който провокира изявлението, чакахме да получим обществено опрощение. За да дадем опция такова да бъде отправено, запазихме безмълвие в продължение на два дни. Оттук нататък даже да пристигна опрощение, ние няма да го приемем.

За да решим по какъв начин да продължим, за нас е значимо да знаем отношението на партията към младите в нея. Не единствено на управлението, само че и на всеки неин член и симпатизант.

Атанас Атанасов Кристина Петкова Йордан Иванов

Инж. Грети Стефанова Стоян Михалев Димитър Чорбаджиев Катя Панева Doret Dimitrova Зарко Маринов Evgeniy Haralambiev Ljuben Ivanov Ivanov Людмила Илиева
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР