Младежи от панагюрското село Оборище спасиха заблудила се възрастна жена

...
Младежи от панагюрското село Оборище спасиха заблудила се възрастна жена
Коментари Харесай

Младежи спасиха баба, изгубила се посред нощ

Младежи от панагюрското село Оборище избавиха заблудила се стара жена от измръзване, описа кметът на селото Милко Ангелов. Възрастната жена тръгнала сама измежду нощ към Мухово при пъклен мраз, а и в този регион не липсват скитащи диви хищници.

Историята с благополучен край се разиграла по-миналия петък, след 22,30 вечерта. Онази вечер Делчо Михов, Радослав Кабаиванов и Цветан Ралчев тръгнали да се разхождат с колата на единия. В края на Оборище момчетата видели сама жена, очевидно много стара и наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се, че нещо не е наред, и я наблюдавали. Тя излязла отвън селото и поела в посока към Мухово.

Младежите слезли от колата и пробвали да я заговорят. Тя обаче нито могла да им каже по какъв начин се споделя, нито от кое място е, била дезориентирана и объркана.

Затова я взели в колата и я закарали в къщата на кмета. Той звъннал в полицията и по този начин скоро била направена връзка с двете дъщери на бабата, които живеят в Панагюрище. Те се погрижили за майка си.

Ангелов споделя, че бабата се окопитила едвам когато я завели в дома. При типа на познатата конюнктура и като се стоплила, разпознала кмета и се чудела какво е правела измежду нощ сама отвън Оборище.

Той е благодарен на момчетата за доблестната им постъпка. Можели са да подминат и да отидат да се веселят, само че вместо това са предпочели да бъдат хора.

Двама от младежите са студенти, третият работи в Панагюрище.

„ Добри момчета са и постоянно са били такива, не съм сюрпризиран, че тъкмо по този начин са постъпили “, споделя за тях Ангелов.

Кметът напомня, че преди време локалната власт и полицията са създали лист на самотно живеещите и на къщите без жители. При всеки обход на патрулката те са с приоритет. Не е допустимо обаче да бъдат следени непрекъснато и седем дни в седмицата. След случката вниманието към тях ще бъде още по-изострено, само че е добре и околните или наследниците да вземат ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР