Младежи доброволци, участващи в проекти по две от програмите за

...
Младежи доброволци, участващи в проекти по две от програмите за
Коментари Харесай

Младежи ще чистят парк в Благоевград по европейска инициатива

Младежи доброволци, участващи в планове по две от стратегиите за териториално съдействие, ще чистят парк „ Ловен дом “ в Благоевград на 6 април от 13.00 часа.

Събитието се организира по линия на транснационалната екологична самодейност „ Заедно можем “, финансирана от Европейската комисия.

Кампанията се провежда с поддръжката на стратегиите ИНТЕРРЕГ „ Гърция – България “ 2014-2020 и „ Балкани – Средиземно море “ 2014-2020. Освен в България, през този месец екологични събития ще има в още две страни – в община Ореоксатро, Гърция, и в столицата на Албания – Тирана.

„ Заедно можем “ е част от самодейността на Европейската комисия Interreg Volunteer Youth (IVY), която дава опция на младежи от цяла Европа да станат част от европейското териториално съдействие.

Допълнителна информация за събитието можете да намерите на.

Привличането на младежи доброволци към цивилен начинания цели разпространение на политиката за доближаване на Европейския съюз и разпространение на информация за обсега трансграничното съдействие на Балканите.

Политиката за доближаване на Европейски Съюз е ориентирана към понижаване на разликите в равнището на развиване сред страните – членки. Тя поддържа основаването на работни места, повишение на конкурентоспособността на бизнеса, поощряване на икономическия напредък, запазване на околната среда и възстановяване на качеството на живот на жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР