Младеж губи главата си в петък 13-ти, друг умира от

...
Младеж губи главата си в петък 13-ти, друг умира от
Коментари Харесай

Построен върху гробище: Зловещите тайни на лунапарка Кингс Айлънд

Младеж губи главата си в петък 13-ти, различен умира от токов удар във шадраван, а фантом на малко момиче, облечено в синя рокля, обикаля в близост. Добре пристигнали в най-зловещия лунапарк в света „ Кинг Айлънд ” в Мейсън, Охайо.

Увеселителният парк се намира в Мейсън, Охайо, на към 24 благи североизточно от Синсинати, което е почти 39 километра. „ Кингс Айлънд “ е отворен за гости на 29 април 1972 година. Простира се на 700 акра, което е към 2,83 квадратни километра. Това, което множеството гости на парка не осъзнават, е, че измежду влакчетата, водните атракционни и занимателните игри, се разхождат... духове.

Преди да бъде построен увеселителният парк, на неговото място е имало фабрика за муниции. Нещастен случай я заличава от лицето на земята. Фабриката избухва през 1942 година и убива стотина души.

Това не е единственото злощастие, с което лунапаркът се свързва. Той е издигнат върху малко историческо гробище, което датира от далечната 1840 година, Създадено е от фермера Джон Д. Хоф. Намира се на Dog Street („ Кучешката улица “ - дословен превод от английски). Към днешна дата гробището попада в рамките на лунапарка, в неговия ъгъл, наоколо до паркинга.



През 1969 година земята е купена от човек на име Гари Уакс, който взема решение да сътвори „ Кингс Айлънд “. Още тогава е открито, че парцелът с гробовете също попада в рамките на парцела. Вместо да реалокират покойниците, строителите на „ Кингс Айлънд “ вземат решение просто да построят увеселителния парк към дребното гробище. Легендата гласи, че по нехайство служащите са асфалтирали гроб и това разярило духа на покойника. Затова той обикаля из лунапарка и търси възмездие.

Около 1980 година се оповестява, че 17 надгробни плочи мистериозно са изчезнали от гробището.

С тази богата на ужаси история надали е изненада, че мястото се е трансформирало в сцена на десетки злополучни произшествия, а посетителите му се кълнат, че са виждали призраци в близост.

Разкъсан рейнджър и обезглавен юноша

Противно на упованията, не всички призраци, които бродят из парка, са свързани с античното гробище. В продължение на десетилетия в лунапарка се случват странни произшествия. Документирани са и няколко смъртни случая, които също затвърждават призрачната известност на мястото, написа weeklyview.

Един от бруталните смъртни случаи в парка е този на 20-годишен сафари рейнджър. Младежът е безмилостно раздран от лъв през 1976 година. Рейнджърът нарушава предизвестията за сигурност и слиза от джипа, с който развежда туристи, с цел да се облекчи. Тогава е атакуван в тил и безмилостно раздран от гладния див звяр.

През 1993 година паркът затваря вечно атракциона с рисковото сафари. На негово мястото е построено влакчето Son of Beast („ наследник на звяра ”- дословен превод от английски). Построена е и складова зона.

През 1983 година различен злокобен случай окървавява „ Кингс Айлънд “. На 13 май, петък, лунапаркът е хазаин на вечер, отдадена на локалните гимназии. Пиян юноша на име Джон Хартър подценява предизвестията за заплаха и стартира да се катери по неразрешената зона на атракциона " Айфеловата кула ". Момчето по този начин и не съумява да доближи върха, подхлъзва се и пропада в асансьорната шахта. Очевидци описват по какъв начин младежът безусловно е обезглавен от въжетата, с които е закрепена противотежестта на един от асансьорите.

„ Черната неделя ”

Друг документиран гибелен случай става на 9 юни 1991 година. Ден, който остава в историята на парка „ Кингс Айлънд ” като „ Черната неделя ”. Младеж на име Тим Бренинг посещава лунапарка, задно със свои другари. Компанията се забавлявала към атракцията Viking. Заради горещината Тим взема решение да се разхлади, потапяйки ръка в близкия шадраван. Той имал желание да напръска и своите другари на смешка. За злощастие става късо съединяване в електрическото осветяване и токът минава през фонтана. От електрическия удар Бренинг пада във водата. Неговият другар Уилям „ Еди ” Хейткоут незабавно се втурва да помогне и без да се замисли скача във фонтана. Спасителят също е покосен от електричеството. Виждайки обстановката, охранител също се включва в избавителната акция. Мъжът скача във фонтана, с цел да издърпа младежите, само че мигновено умира, покосен от електричеството. Освен охранителя, Еди също умира на място. Тим е единственият оживял, само че е тежко ранен и остава сакат за цялостен живот.



„ Черната неделя ” взима още една жертва. По време на случая във фонтана има още един смъртен случай. Жертвата е жена, която се вози на въртележка с пилотски кабини. Тя вижда паниката към фонтана и с цел да види по-добре какво се случва, откопчава колана си и се навежда надолу. Това любознание се оказва съдбовно. Жената пада от височина към 50 фута, което е малко над 15 метра и умира на място.

Необяснима е повода за „ Черната неделя ”. Част от хората имат вяра, че става въпрос за поредност от нещастни произшествия. Други, които имат вяра в паранормалното, са уверени, че виновниците са зли духове, които населяват парка.

Малкото момиче в синята рокля

Сред най-известните безплътни жители на „ Кингс Айлънд ” е призракът прочут като „ дребното момиче в синята рокля ”.

Миниатюрният дух, висок към 4 фута или 1,2 м., е забелязван доста по-често от останалите призраци в парка, кълнат се гости. Хората, които са виждали момиченцето, я разказват като малко русокосо детенце, облечено в старомодна синя рокля от 19 век. Тя напразно обикаля паркинга на „ Кингс Айълнд ”, където се намира историческото гробище.

След свечеряване призракът господства над целия парк, описват охранителите от „ Кингс Айлънд ”. Едно от обичаните ѝ свърталища е водният парк, настояват хората, които са я виждали. Зловещото в тази ситуация е, че всички очевидци описват, без значение един от различен, сходни смразяващи кръвта истории. Описват момичето като „ приятелско нещо, не заплашително или ужасно ”. Наричат я „ наличие ”, което „ просто е там ”.

Много хора са изучавали историята на духа на момичето със синята рокля. Според откриватели това е призракът на петгодишната Джейн Галейнър от Мисури, чийто надгробен камък може да бъде открит в историческото гробище край парка. Историческите данни разкриват, момиченцето се е удавило в езеро, покрай гробището през 1846 година Други източници пък настояват, че Джейн е умряла от холера. Това, за което всички са съгласни, е, че след гибелта на щерка им, семейство Галенер се реалокира в Илинойс, написа visitkingsisland.

Изследователите на паранормални феномени в Куин Сити назовават момичето „ Мисури Джейн ”. Според тях духът е другарски надъхан. Екстрасенсите, които са го изучавали, настояват, че Джейн е тъжна, тъй като завижда на всички деца, които се забавляват в парка.



Рейсър пердах

Освен призрака на дребната Джейн в парка има още един фантом на дете. Служители и посетители на „ Кингс Айлънд ” свидетелстват, че са виждали и духа на малко момче. Наричат го Рейсър пердах, тъй като всекидневно се скита из парка към влакчето „ Рейсър ”. Той е облечен в бяло и наличието му постоянно стряска гостите. Служителите на парка даже предизвестяват посетителите за доста реалистично изглеждащо дете, което се скита прекомерно покрай влакчето, а от време на време ненадейно изскача пред него.

Историческите сведения разкриват, че две от четирите коли на влакчето „ Рейсър ” в началото са принадлежали на различен лунапарк в Кони Айлънд, наименуван Shooting Star („ Падаща звезда ”). Именно там е намерено тяло на младо момче, лежащо на релсите, задушено сред два вагона.

Свидетели се кълнат, че са виждали Рейсър пердах да стои край пистите в „ Кингс Айлънд ” и в тунелите на известния атракцион.



„ Джони от кулата ”

Друг фантом, за който се приказва, че населява парка е духът на младежът Джон Хартър, който умира през 1983 година на атракциона „ Айфеловата кула ”. Наричат го „ Джони от кулата ”.

Говори се, че обикаля „ Кингс Айлънд ” след гибелта си, тъй като приживе обичал да прекарва времето си там. Той е локален гражданин и всяко лято посещавал „ Кингс Айлънд ”. Появява се като дух за първи път малко след трагичната си гибел. Част от посетителите настояват, че са го виждали да ги гледа от Кулата или да се мотае край близкия шадраван. Той неуморно обикаля парка и прави редица пакости. На него са приписвани множеството странни събития, които се случват в лунапарка. Джони от кулата постоянно е упрекван за електрическите неизправности в „ Кингс Айлънд ”. И до ден сегашен чиновниците на парка назовават задействаните датчици без забележима причина „ Джонийс ”.

Лунапаркът „ Кингс Айлънд ” е свързван с десетки призраци

Друг фантом в парка обикаля региона на рафтинга по каньона на Бялата вода. Безброй гости са чували злокобните звуци на детски смях съпроводени от замерване с камъни.

Полтъргайстът Уди пък най-често се среща в „ Наблюдателна кула ” 2, която е надълбоко в гората и е налична единствено по дребна пешеходна пътека. Говори се, че атракционът „ Октопод ” е населяван от посетител на парка, който също е изгубил живота си на оборудването, пише ohioslargestplayground.

За своята половинвековна история и милиони гости, десетки са призраците, свързани с лунапарка „ Кингс Айлънд ”. А описът евентуално ще продължи да пораства.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР