Младата лекарка д-р Сибел Муса не е първоизточникът на коронавируса

...
Младата лекарка д-р Сибел Муса не е първоизточникът на коронавируса
Коментари Харесай

Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Д-р Муса не е разпространител на коронавируса в Кърджали

Младата лекарка доктор Сибел Муса не е първоизточникът на ковид в Кърджали, съобщи пред Ефир 2 доцент Петър Атанасов, началник на Коронавирус отделението в „ Пирогов “. „ Нейният PCR тест демонстрира, че тя има разпаднал се вирус, което не е биологично заразно. Това значи, че тя не може да популяризира болестта. Д-р Муса няма безапелационен PCR тест за позитивна проба. Останалите нейни проби са негативни “, изясни доцент Атанасов.

„ Не може като в средновековието да се набеждава един човек за отговорен и да бъде гонен като магьосница от инквизицията. Властите в Кърджали са виновниците и би трябвало те да бъдат разследвани, най-много локалното РЗИ “, разяснява доцент Атанасов. По думите му доктор Муса не е отговорна по презумция, тъй като три месеца е била на първа линия в „ Пирогов “ и през нея са минали и избавени над 400 пациента. През цялото време е изследвана за COVID-19 и всички нейни проби са негативни. „ Реакцията на прокуратурата, РЗИ и регионалния шеф на Кърджали е смешна, тъй като тогава те би трябвало да проверяват и всеки гърмеж на шарка и заушка в детските градини “, добави доцент Атанасов.

Д-р Муса посещава близка стара родственик, която е в белодробното поделение на кърджалийската болница, която е с тежко онкологично заболяване. При приемането и по време на престоя, на болната жена не е изработен тест за ковид. След утежняването на нейното положение, е преместена в болница в Пловдив, където и е изработен PCR тест и откриват COVID-19. На 11 юни старата жена почива от главното си заболяване. Веднага откакто научава това, доктор Муса си прави непринудено тест, който е негативен. Огромната неточност в тази ситуация е на РЗИ – Кърджали и на локалната болница, които са приели дамата без да създадат тест за ковид. Всъщност болестта потегля точно от белодробното поделение в болничното заведение в Кърджали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР