Младата българка Добринка Табакова е новият щатен композитор на Концертния

...
Младата българка Добринка Табакова е новият щатен композитор на Концертния
Коментари Харесай

Българка е новият композитор на Концертния оркестър на BBC

Младата българка Добринка Табакова е новият щатен композитор на Концертния оркестър на BBC. Още един мотив за наслада и горделивост, като се има поради, че репертоарът на оркестъра доближава до извънредно необятна и разнообразна публика. Добринка Табакова е родена в Пловдив и живее в Лондон от близо 25 години. Още на 14-годишна възраст печели премията " Жан-Фредерик Перену " на Международния музикален фестивал във Виена. Завършва Музикалната академия Guildhall School of Music & Drama в Лондон и има докторска степен по комбинация от Кралския лицей в Лондон.

Поканата за щатна позиция в Концертния оркестър на BBC е следващото самопризнание за гения на младата композиторка след редица влиятелни музикални награди, изяви и участия. Тя е работила дружно с оркестрите на Кралското филхармонично общество, BBC Радио 3 и Britten Sinfonia. Дебютният й албум String Paths е номиниран за " Грами " за най-хубав събирателен албум с класическа музика.

Очаква се българката да работи с оркестъра на BBC минимум за три години, като първата й изява е планувана за Queen Elizabeth Hall в Southbank Centre.

Пожелаваме й триумф! 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР