Млада шампионка от Беларус демонстрира страхотно самочувствие и патриотично чувство

...
Млада шампионка от Беларус демонстрира страхотно самочувствие и патриотично чувство
Коментари Харесай

Горда шампионка от Беларус напусна почетната стълбичка заради сгрешен химн

Млада шампионка от Беларус показва ужасно самочувствие и патриотично възприятие и напусна почетната стълбичка, на която ѝ бе връчен златния орден.

Името ѝ е Виолета Скворцова и в петък завоюва купата в тройния скок на европейското състезание по лека атлетика, което се организира в италианския град Гросето.

По време на церемонията по връчването на медалите, на която призьорите бяха наградени от шефа на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, уредниците позволиха всеизвестен гаф.

Виолета получи златния си орден и сега, в който видя по какъв начин се издига флага на родината си и трябваше да чуе националния химн, бе неприятно сюрпризирана. Тя чу напълно друга мелодия, която явно не бе химна на Беларус, а по-късно стана ясно, че е на Босна и Херцеговина.

При създалата се обстановка Скворцова слезе от почетната стълбичка, повъртя се на терена, след което си потегли. Организаторите се пробваха да я върнат, последваха закани даже, че ще я дисквалифицират и ще ѝ лишават купата, само че все пак 19-годишната атлетка бе непреклонна.

По-късно, откакто схванаха гафа си уредниците освен отдръпнаха предизвестията за наказване, а даже се извиниха.

„ Усещането за национализъм ми оказа помощ доста за успеха. Бях доста удовлетворена, че този път ще звучи химна на Беларус " - споделя след случката Скворцова.

„ Първоначално не разбрах какво става. В първата секунда си помислих, че това е друга версия. След това разбрах и бях доста разочарована. Изчаках знамето да се издигне догоре и слязох от стълбичката.

Разбирам, че нарушаването на процедурата по церемонията може да ми донесе наказания, само че ми беше доста неприятно, че това не е химнът на моята страна. В последна сметка ние прекарваме влагаме толкоз доста старания тъкмо за този миг. Това бе доста значимо за мен.

Аз съм родолюбец. Родена съм в Беларус, която е доста красива страна. Любовта ми към родината не може да се изрази с думи. Винаги ми липсва, когато съм по надпревари в чужбина ", разяснява 19-годишната шампионка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР